Bertens in top tien na verlies Sabalenka

Foto: Pexels
 Kiki Bertens zal maandag in de nieuwste editie van de wereldranglijst voor tennissters op de tiende plaats staan.
Haar laatste ‘bedreiging’ voor die mijlpaal was de Wit-Russische Arina Sabalenka. Bij winst van het sterk bezette China Open in Peking zou de huidige nummer zestien nog over Bertens heen gaan. De twintigjarige Sabalenka verloor echter in de kwartfinales van de Chinese Qiang Wang, 5-7 5-7.

2018 is een topjaar

Bertens kent een uitstekend 2018. De 26-jarige Bredase begon als nummer 31 van de wereld aan het tennisjaar. Tien maanden later vindt ze zichzelf terug bij de beste tien tennissters ter wereld, zo meldt het ANP.

Op de Australian Open, Roland Garros en de US Open bereikte Bertens de derde ronde. Op het gras van Wimbledon haalde de Nederlandse zelfs de kwartfinale. Bertens was alleen op de grandslam in Parijs ooit beter dan dit jaar. In 2016, het jaar van haar doorbraak, kwam ze bij de laatste vier. Bertens won daarnaast drie WTA-toernooien in 2018 (Cincinnati, Charleston en Seoul).

In mei haalde ze al haar hoogste notering ooit (vijftiende) en daarna klom ze gestaag omhoog. In Peking, waar veel punten te verdelen zijn en Bertens vorig jaar bij haar debuut in de eerste ronde strandde, kon de laatste stap worden gezet. Na het halen van de derde ronde (waarin ze verloor) stond ze virtueel al tiende en konden alleen de Française Caroline Garcia (die haar titel verdedigde in Peking) en Sabalenka haar inhalen bij winst van het Chinese hardcourttoernooi. Beide speelsters werden nog voor de halve finales uitgeschakeld.

Bertens is nu de vierde Nederlandse tennisster die ooit in de top tien heeft gestaan. Brenda Schultz, Betty Stöve en Kea Bouman gingen haar voor.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden