Worldcup Skateboarden in Breda

Een lang weekend vol skaters en boards in Breda. Er vond voor het eerst een worldcup plaats bij het jarige Pier 15. Als onderdeel van hun vierjarig bestaan werd de worldcup naar de baan in Breda gehaald.

Worldcup Skateboarden bij Pier 15

Vanaf vrijdag konden de riders terecht voor de vrije training om zo de baan te leren kennen. Er was een open inschrijving, dus naast de wereldtop kon ook lokaal talent zich inschrijven. Zo stond ook Bredaas talent de 17-jarige Theo van de Berg op de startlijst. Hij haalde helaas de halve finales niet en kwam zondag niet in actie. Zaterdag vonden de kwalificaties plaats, van de 10 dames plaatsten zich 5 dames voor de finale van zondag. Bij de heren begonnen zo’n 40 deelnemers aan de kwalificaties. Op zondag plaatsten zich, via de halve finales, 10 skaters zich voor de finale. Zowel de halve finales als de finale bestaat uit 2 runs van 45 seconden en de uitvoering van 7 tricks.

Tijdens de finales op zondag staat Pier 15 bomvol. Er was middels een extra stellage plaats voor 600 toeschouwers. Deze toeschouwers konden genieten van een deel van de wereldtop en vele goede runs en tricks.

Bij de mannen maar liefst 3 Nederlanders in de finale, waarbij de Nederlands kampioen Rob Maatman uiteindelijk beslag legt op de tweede plaats. Hij moest de Braziliaan Ivan Monteiro voor zich laten. Bij de dames was er wel Nederlands succes. De 14-jarige Keet Oldenbeuving mocht de 1e prijs in ontvangst nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen