Bertens stunt met winst op favoriet Kerber

Foto: ANP

Kiki Bertens is de WTA Finals in Singapore begonnen met een enerverende overwinning. De derde Nederlandse deelneemster ooit aan het prestigieuze eindejaarstoernooi vocht zich razendknap terug tegen de als eerste geplaatste Duitse Angelique Kerber: 1-6 6-3 6-4.

Voor de 26-jarige Bredase was deelnemen aan het toernooi met de beste acht tennissters van het jaar een grote bonus, zo meldt het ANP. De nummer negen van de jaarlijst mocht meedoen door een afzegging van Simona Halep.

Tegen drievoudig grandslamwinnares Kerber leek de pupil van Raemon Sluiter op weg naar een kansloze nederlaag. Totdat Sluiter de baan op kwam bij een 6-1 2-1 achterstand. ,,Let’s go meissie!”, waren de laatste woorden van Sluiter voordat Bertens aan haar comeback begon. In de maandagnacht van Singapore vloog Bertens over de baan om voor een grote verrassing te zorgen.

Eerder vandaag won in dezelfde poule de Amerikaanse tennisster Sloane Stephens van de Japanse Naomi Osaka na 2 uur en 26 minuten: 7-5 4-6 6-1. Osaka is de volgende tegenstandster voor Bertens.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen