Bertens is toe aan rust: eindelijk vakantie

Foto: ANP

Door de uitschakeling van Kiki Bertens op de WTA Finals zit het seizoen van de nummer 9 van de wereld erop. Pas begin 2019 komt ze weer in actie, als het nieuwe seizoen wordt ingeluid in Australië, China en Nieuw-Zeeland.

,,Vakantie, heerlijk! Ik kan niet wachten. Misschien ben ik er al wel een paar weken aan toe”, zei Bertens tegen de NOS. Ze kwam vanaf 17 september wekelijks in actie en speelde in Singapore haar zesde toernooi in successie.

,,Op een gegeven moment begin je het te voelen”, zei Bertens over de partij tegen Elina Svitolina, die twee uur en 38 minuten duurde. ,,Het zijn allemaal zware wedstrijden geweest hier, voor iedereen. Alle energie die je nog hebt, stop je hier in. Maar zij was net iets stabieler aan het einde.”

Bertens won afgelopen seizoen drie titels, was kwartfinaliste op Wimbledon (op de andere grand slams haalde ze de derde ronde) en betrad onlangs de mondiale top 10. ,,Ergens in mijn achterhoofd weet ik wel dat het een geweldig jaar was. Het had niet heel veel mooier kunnen zijn. Tuurlijk hoop je altijd op een paar extra dingetjes”, aldus Bertens. ,,Ik denk dat we vanavond even met elkaar zitten en dan komt het goede gevoel zeker. En dan gaan we lekker uitrusten en er straks weer keihard tegenaan.”

De 26-jarige Bertens sluit het jaar af als de mondiale nummer 9. Ze neemt 457.000 dollar en 625 punten voor de wereldranglijst mee uit Singapore. Ze begon het jaar op plek 31 van de wereldranglijst.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden