Bertens als nummer 9 op vakantie

Foto: Pexels

Tennisster Kiki Bertens gaat als nummer 9 van de wereldranglijst op vakantie. De 26-jarige Bredase kan terugblikken op een geslaagd jaar, waarin ze drie titels pakte, de kwartfinales haalde op Wimbledon en mocht meedoen aan de WTA Finals.

Bij de seizoensfinale in Singapore bereikte ze afgelopen week de halve finales, zo meldt het ANP.

Bertens stond eind vorig jaar op de 31e plek van de mondiale ranglijst, nu behoort ze tot de top 10. De pupil van coach Raemon Sluiter moest in Singapore in de halve finale buigen voor Elina Svitolina. De 24-jarige tennisster uit Oekraïne schreef het toernooi zondag op haar naam en klom daardoor op de nieuwste wereldranking van de zevende naar de vierde plek.

De Japanse Naomi Osaka zakte van vier naar vijf, Petra Kvitova uit Tsjechië ging van de vijfde naar de zevende plaats. Simona Halep sluit 2018 af als nummer 1 van de wereld. De Roemeense kon in Singapore niet meedoen vanwege een rugblessure. Dat gaf Bertens de kans om als eerste reserve in te stromen.

Bij de mannen staat Robin Haase op plek 47. De ranglijst wordt aangevoerd door Rafael Nadal, gevolgd door Novak Djokovic en Roger Federer.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen