NAC pakt belangrijke punten tegen Vitesse

NAC heeft zondagavond belangrijke punten gepakt tegen Vitesse. De Bredanaars wonnen met 2-1 in een luidruchtig en nat Rat Verlegh Stadion. Door het goede resultaat doet NAC de laatste plaats af aan De Graafschap.

Videoscheidsrechter

Het duurde lang voor de wedstrijd echt tot leven kwam. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kan het stadion echt opveren. Na ingrijpen van de videoscheidsrechter krijgt Vitesse een penalty. Onder een striemend fluitconcert gaat Navarone Foor achter de bal staan, maar hij schiet hem hoog over het doel.

Niet veel later haalt namens NAC Mitchell te Vrede uit. De bal verdwijnt via de lat in het doel. Het publiek juicht maar kort; de grensrechter vlagt voor buitenspel. Vlak daarna wordt de goal toch gegeven, weer na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Zo heeft de VAR een grote invloed op de eerste helft van de wedstrijd.

‘We’re gonna win today’

In de tweede helft houdt de vijfmansverdediging van NAC goed stand. Waar tegen FC Groningen de tegenstander regelmatig een gat wist te vinden, houden de Bredanaars tegen Vitesse het doel tot het laatste kwart van de wedstrijd schoon. Na het doelpunt van Vitessenaar Bryan Linssen in de tweeënzeventigste minuut begint de Bredase defensie te wankelen. Aan beide kanten ontstaan kansen.

Uiteindelijk trekt NAC aan het langste eind. Terwijl van de tribunes ‘Hey NAC, the yellow army, we’re gonna win today‘ klinkt, geeft Arno Verschueren in de slotfase de genadeklap aan Vitesse. Van dichtbij schiet hij raak: 2-1. Vlak voor het einde krijgt Matus Bero van Vitesse nog rood, maar er verandert verder niets meer aan de stand.

Zeventiende

Door de winst stijgt NAC één plaats en geeft de rode lantaarn door aan De Graafschap. De Parel van het Zuiden moet nog wel aan de bak om de zeventiende plaats te behouden tot aan de winterstop; de club heeft 11 punten, net zoveel als de Superboeren.

Dossier: NAC Breda