Lancering van de Schoolsportvereniging

Foto: Breda Actief

Met het project “de Schoolsportvereniging” geeft Breda Actief basisschoolleerlingen de kans om structureel te sporten in hun eigen wijk. Door de Schoolsportvereniging aan te bieden op de basisscholen, komen leerlingen sneller in contact met verschillende sport- en beweegvormen.

Naast het stimuleren van sport op school, maakt het project ook de stap naar een sportvereniging kleiner.

Hoe werkt het?

“Voor veel basisschoolleerlingen is het lastig om de weg naar een sportvereniging te vinden. De Schoolsportvereniging pakt dit probleem aan door de sportvereniging naar school te brengen. Kinderen uit de middenbouw kunnen een keuze maken tussen twee verschillende sporten en tegen een lager bedrag lid worden van deze vereniging.’’ Aldus Enzo, adviseur sport & bewegen. Pleuni, sportcoach Breda Oost, vult aan: “Tijdens de gymlessen worden de kinderen enthousiast gemaakt voor de sporten waaruit ze vervolgens kunnen kiezen. Ze krijgen dan één keer per week, aansluitend aan schooltijd, les in de gymzaal van de school.”

Enthousiast

Directeur Eric Gladdines van bassischool de Wisselaar is blij met het project: “In de wijk zijn relatief weinig sportverenigingen en kinderen vinden het lastig om buiten de wijk te gaan. We hebben van gemeenschapsgelden een gebouw gekregen en ik vind dat we dat ook voor de gemeenschap moeten gebruiken. Uiteindelijk is het doel van de Schoolsportvereniging dat de leerlingen daadwerkelijk bij de sportvereniging zelf (op locatie) gaan sporten.”

Normen en waarden

Karate trainer Geoffrey Berens was al bekend met het project vanuit Rotterdam en werkt ook graag mee in Breda. Daarnaast verzorgt Geoffrey Berens met zijn vereniging ook al op andere plaatsen in Breda ook al karate. “Ik vind het belangrijk dat kinderen sporten en bewegen. De kinderen krijgen niet alleen karate training, ik geef ze ook de normen en waarden van de sport mee. Door Schoolsportvereniging kan dit op een laagdrempelige
manier op een locatie die ze al kennen.”

Meer informatie

Geïnteresseerd in het project de Schoolsportvereniging? En wil je meer informatie? Neem dan contact op met Pleuni Rijvers (schoolsportcoach) of Enzo de Regt (verenigingsadviseur) via: [email protected] of bel naar 076-52 33 555.

Reacties

article
232127
Met het project “de Schoolsportvereniging” geeft Breda Actief basisschoolleerlingen de kans om structureel te sporten in
https://breda.nieuws.nl/sport/232127/lancering-van-de-schoolsportvereniging/
2019-01-07T13:30:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/01/22091258/Eerste-editie-van-Kidssport-Tuinzigt.jpg
Sport