Tilburg weert verdachten voetbalrellen NAC -Willem II

Foto: redactie

Rond de wedstrijd de wedstrijd NAC-Willem II op 21 oktober 2018 in Breda zijn ongeregeldheden geweest. De politie heeft tot nu toe 30 personen geïdentificeerd vanwege hun betrokkenheid hierbij.

De burgemeesters van Breda en Tilburg zijn hierover geïnformeerd door de politie. Zowel de burgemeester van Tilburg als die van Breda treffen maatregelen voor de wedstrijd van aanstaande zondag. Deze 30 personen mogen zondag niet in de omgeving van het Willem II stadion aanwezig zijn.

Met camerabeelden werden veel relschoppers opgespoord en de afgelopen maanden aangehouden. Het gaat om 23 aanhangers van NAC en zeven van Willem II.

De betrokkenen kregen eerder al een stadionverbod van NAC en Willem II. Verder zal de officier van justitie bepalen tegen wie strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld. Burgemeester Weterings: “Het bezoeken van een voetbalwedstrijd is een uitje. Voor jong en oud. Een bezoek moet in het teken staan van je team steunen, genieten van de sfeer en getuige zijn van mooi voetbal. Op een plek waar je je als bezoeker veilig voelt. Ik vind het onacceptabel dat mensen deze beleving voor anderen verpesten. Wie dat doet, kan rekenen op gepaste maatregelen, van mij, van de club en of het Openbaar Ministerie. Wat mij betreft hoef je zondag dan ook niet naar Tilburg te komen.”

Burgemeester Depla: “Een voetbalwedstrijd bezoeken moet leuk zijn. En maatregelen als buscombi’s, alcoholvrij bier of het weren van uitsupporters maken het er niet leuker op. Daarom maken we ons er hard voor dat je je welkom én veilig kunt voelen als je naar NAC gaat. Daarom geven we voetbalsupporters het vertrouwen waar dat kan, en treden we hard op tegen de mensen die dat vertrouwen beschamen. Zo zorgen we ervoor dat de goeden niet hoeven te lijden onder de kwaden.”

Evaluatie

De ongeregeldheden tijdens de wedstrijd NAC-Willem II waren voor de burgemeester van Breda, voetbalclubs, politie en OM aanleiding om de wedstrijd zorgvuldig te evalueren en ervan te leren voor de toekomst. De afronding en openbaarmaking van de evaluatie volgt binnenkort.

'

Reacties

article
232347
Rond de wedstrijd de wedstrijd NAC-Willem II op 21 oktober 2018 in Breda zijn ongeregeldheden geweest. De
https://breda.nieuws.nl/sport/232347/tilburg-weert-verdachten-voetbalrellen-nac-willem-ii/
2019-01-17T11:02:24+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2016/11/14113815/politie-3.jpg
Politie, Sport