NAC Breda wint Fan Award 2018/2019

Foto: Michelle de Vries / STIM fotografie

Supporters van NAC Breda zijn het meest tevreden over het bezoek aan een wedstrijd van hun club in de eredivisie. Dat blijkt uit het jaarlijkse ‘Fan Onderzoek’ van KNVB Expertise, dat dit seizoen door ruim 46.000 voetbalsupporters werd ingevuld. Daarmee heeft de Parel van het Zuiden de ‘Fan Award 2018/2019’ gewonnen.

Maar liefst 98,2% van de ondervraagde supporters beoordeelde het bezoeken van het Rat Verlegh Stadion als ‘goed’ of ‘zeer goed’. Dat is 5% meer dan het gemiddelde in de eredivisie. In de Fan Award beoordelen de supporters onder andere de sfeer, faciliteiten, catering, maatschappelijke betrokkenheid en entertainment. De verwachting is dat de laatste categorie voor NAC-supporters niet de doorslaggevende factor was.

Jasper Saeijs, Manager Marketing & Communicatie van NAC, mocht tijdens het Kenniscongres Betaald Voetbal van KNVB Expertise de prijs in ontvangst te nemen. “We zijn ontzettend blij dat onze supporters een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion in zijn algemeenheid zo goed beoordelen. Dat is een mooi compliment aan onze hele organisatie, maar natuurlijk maken we diepe buiging naar onze achterban, want dankzij hen is het stadion tweewekelijks tot de nok toe gevuld en is het Avondje NAC (inter)nationaal bekend. Deze prijs is daarom voor ons extra motivatie om onze faciliteiten en diensten te blijven verbeteren en optimaliseren, mede naar aanleiding van de feedback die we onder andere via het Fan Onderzoek krijgen van supporters.”

Ieder jaar organiseert KNVB Expertise, in samenwerking met marktonderzoekbureau Blauw Research, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie het Fan Onderzoek. Daarin wordt de tevredenheid en behoefte gepeild van de Nederlandse voetbalsupporters in beide betaald voetbal competities. In de Keuken Kampioen Divisie werd de prijs dit jaar gewonnen door Sparta Rotterdam.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden