VV Baronie start crowdfundingsactie uit geldnood

Foto: VV Baronie

Voetbalvereniging Baronie is een crowdfundingsactie gestart om de club financieel te steunen. Door bestuurlijke problemen zit de club uit de wijk Blauwe Kei in geldnood. Met een kleine bijdrage kunnen Bredanaars helpen het tij te keren.

Met de billen bloot
De problemen zijn niet nieuw, zo blijkt uit een verklaring die aan de oproep is toegevoegd. “We gaan met de billen bloot”, staat duidelijk in het bericht. Volgens de vereniging is er jarenlang niet voldoende sprake geweest van ‘adequaat beleid’ door een ‘bestuursvaccuum’. Dit is alles zou geleid hebben tot de ‘financieel penibele situatie’ waar de club nu in verkeert. “Onze toekomst is momenteel onzeker”, onderstreept de club de ernst van de situatie.

Daarnaast is er volgens de club ook een tekort aan vrijwilligers en ‘gebrek aan betrokkenheid van onze eigen leden’.

Niet weg te denken
Het financiële verval van de club is op z’n zachtst gezegd zonde te noemen. VV Baronie speelde tot 1971 betaald voetbal en werd in 2001 zelfs nog Algeheel Amateurkampioen van Nederland. Tegenwoordig is Baronie ‘een 1500 leden tellende, multiculturele vereniging’ die niet meer weg te denken is uit de stad Breda. Daarom doet ‘de huidige clubleiding, samen met vele andere welwillende mensen, er momenteel alles aan het tij ten goede te keren.’

Bredanaars die de club willen steunen hoeven geen grote bedragen te doneren. Volgens de oproep is ‘alles welkom’. Wie de club wil steunen kan geld doneren op een crowdfundingwebsite.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen