Bekendmaking van de Vuelta etappe Breda-Breda

Foto: Breda Nieuws

De routepresentatie van La Vuelta 2020 vindt woensdagmiddag 20 februari plaats in de Grote Kerk van Breda.

Dan zal bekend worden waarlangs de wielrenners van de Ronde van Spanje eind augustus 2020 gaan fietsen en waar de start en finish zal zijn.

Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Rini Wagtmans stonden ooit op het podium van La Vuelta. Jan Janssen en Joop Zoetemelk zullen in Breda aanwezig zijn bij de routepresentatie. Ook o.a. Vuelta-directeur Javier Gullièn en burgemeester Paul Depla zullen de genodigden en pers te woord staan. De presentatie is in handen van Nynke de Jong en Bram Tankink.

Vuelta 2020

De derde etappe van de Vuelta 2020 trekt door Noord-Brabant met Breda als start- en finishplaats.  De ploegenpresentatie, de start met een ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn in augustus in Utrecht. De ronde van Spanje start in Utrecht. De tweede etappe start in ’s-Hertogenbosch.

De betrokken provincies en steden maken van de Vuelta 2020 een feest voor en door inwoners. Niet alleen langs het parcours zelf, maar ook in de aanloop van de Vuelta-start kleuren de steden en provincies rood.

Salida official
Vuelta-directeur Guillén kijkt uit naar de ‘Salida official’ in Nederland. Hij heeft alle vertrouwen in een succesvolle organisatie van het evenement in deze steden en provincies. De gemeente Utrecht vervult hierin een coördinerende rol. In Utrecht en Noord-Brabant leeft de passie voor de fiets. Beide provincies hebben ervaring met (grote) wielerevenementen. Daar komen de cultuurhistorische banden tussen Spanje en Nederland en de keuze voor duurzaamheid als centraal thema bij. Dit was voor de directie van de Vuelta van groot belang om de start in 2020 in Utrecht en Noord-Brabant te laten plaatsvinden.

Het initiatief voor de Nederlandse Vuelta-start kwam van het Business Peloton Utrecht (BPU). Dit is een zakelijk netwerk voor Utrechtse bedrijven en instellingen met een passie voor de wielersport. BPU benaderde begin 2017 de Utrechtse en Brabantse overheden.

Daan Quaars, wethouder Sport in Breda:”Gaaf dat de Vuelta wielrenners in 2020 echt over de Grote Markt in Breda fietsen. Ik ga ervoor om zoveel mogelijk mensen te betrekken om er samen een heel groot feest van te maken in de stad en regio.We organiseren periodiek een Vuelta Café met wisselende thema’s, om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen. We denken bijvoorbeeld aan een Vuelta Ondernemers Café en een Vuelta Cultuur Café en een Vuelta in de wijk Café.” 

Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant:“We zijn enorm blij dat de Vuelta ook naar Brabant komt, in goede samenwerking met Utrecht. Een grote wielerronde als de Vuelta mobiliseert hele dorpen, wijken, buurten en gemeenschappen om van de passage en alles wat daar omheen georganiseerd wordt een feest te maken. Dat inspireert en verbindt mensen en gemeenschappen. Zo draagt het ook bij aan het versterken van de sociale veerkracht, een belangrijke opgave van dit college. We investeren met elkaar dus in een sportief internationaal evenement met zowel maatschappelijk als economisch rendement.” 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen