Kerber doet Bertens één plaats zakken

Foto: Pexels

De Duitse tennisster Angelique Kerber is vier plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Dat ging onder anderen ten koste van Kiki Bertens die nu de achtste positie inneemt. Kerber bereikte de finale op het toernooi van Indian Wells, die ze verloor van het Canadese talent Bianca Andreescu.

Bertens werd in de vierde ronde uitgeschakeld door de Spaanse Garbiñe Muguruza. De 18-jarige Andreescu steeg 36 plaatsen en is nu de nummer 24 van de wereld. Bertens speelt deze week in Miami, waar ze een bye heeft in de eerste ronde. Vorig jaar verloor ze in de derde ronde van de Amerikaanse Venus Williams. Bij haar eerste optreden in Florida krijgt ze te maken met de winnares van de partij tussen de Chinese Wang Xiyu en de Puerto Ricaanse Monica Puig, de winnares van olympisch goud in Rio 2016.

De Japanse Naomi Osaka behield de eerste plaats op de WTA-ranking, de Tsjechische Petra Kvitova steeg ten koste van de Roemeense Simona Halep naar plaats twee. Kerber staat nu vierde.

Bron: Nieuws.nl/ ANP

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen