Bredase atleten schitteren op de Special Olympics Worldgames in Abu Dhabi

Foto: Jolanda van Berkom

Van 14 t/m 21 maart streden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL waren in Abu Dhabi actief in 13 takken van sport: bowling, golf, gymnastiek, handbal, inlineskaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen en zeilen. Atletiek, zwemmen en open water zwemmen vonden plaats in Dubai.

De Special Olympics omvat veel meer

In Abu Dhabi beleven zij een sportdroom, waarna hun levens voorgoed kunnen veranderen. De sporters stijgen boven zichzelf uit wat betreft sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
De Special Olympics is het grootste sportevenement ter wereld met een liefdadigheid doelstelling. Het belangrijkste is dat de sporters zelfvertrouwen krijgen en genieten, maar het omvat veel meer. Zo is er voor de sporters uit de armere landen de mogelijkheid om een gezondheidscheck te doen bij de tandarts of fysiotherapeut en worden er brillen en gehoorapparaten aangemeten. Alles om de sporters optimaal te kunnen laten presteren.

Jordan Beute
Jordan Beute tijdens de estafette

Atletiekteam scoort veel medailles

Het atletiekteam van Team NL bestond uit vijf atleten, waarvan drie van AV Sprint uit Breda: Jordan Beute, Cynthia Riel en Femke Bongers. Karien Musters (de trainster van de Specials bij AV Sprint) begeleidt de atleten als coach. De andere twee atleten, Danny de Korte en Bryan Hulst, zijn beiden van AV Spark uit Spijkenisse, net zoals de assistent-coach Caro Kieviet.

Jordan Beute (15) uit Princenhage is de jongste van het atletiekteam. Bij het verspringen heeft hij goud behaald met een persoonlijk record van 3,56 meter. Afgelopen zondag heeft hij zilver gewonnen op de 1.500 meter in een persoonlijk record van 5:52:38.
De 21-jarige Femke Bongers, eveneens uit Princenhage, behaalde een bronzen medaille op de 1500 meter in een tijd van 6:54:05.
Cynthia Riel (19) uit Hank pakte bij haar favoriete onderdeel kogelstoten een zilveren medaille met een PR van 5.40 meter.  Ze behaalde tevens een bronzen medaille op de 200 meter in 54.38.
Danny de Korte (15) uit Spijkenisse veroverde het goud op de 100 meter en een bronzen medaille bij het kogelstoten.

https://www.abudhabi2019.org/
Vreugdedans na het behalen van de gouden medaille

Als afsluitend onderdeel nam Team NL deel aan de 4 x 400 meter estafette. De drie atleten van AV Sprint werden versterkt door Bryan Hulst. Tegenstanders op dit onderdeel waren het team van de Verenigde Staten en het team van Pakistan. Door diskwalificatie van deze twee teams pakte Team NL uiteindelijk het goud!

Een succesvolle Olympics voor Team NL!

Websites Special Olympics:
Internationale website
Nederlandse website 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen