Bertens stijgt naar hoogste ranking ooit

Foto: Pexels

Tennisster Kiki Bertens is door het bereiken van de vierde ronde op het WTA-toernooi van Miami gestegen naar de zesde plaats op de wereldranglijst. Het is de hoogste notering ooit voor de 27-jarige Bredase. Ze passeerde de Oekraïense Elina Svitolina en de Amerikaanse Sloane Stephens die beiden vroeg werden uitgeschakeld in Miami.

Bertens verloor in Miami van de Australische Ashleigh Barty, die het toernooi won, zo meldt het ANP. De Australische steeg twee plekken, naar de negende plaats. Bertens speelt deze week op het toernooi van Charleston. Daar verdedigt ze veel punten, omdat ze het toernooi vorig jaar won. Ze is als tweede geplaatst.

De wereldranglijst wordt nog altijd aangevoerd door Naomi Osaka. De Roemeense Simona Halep en Petra Kvitova uit Tsjechië hadden de Japanse kunnen aflossen, maar daarvoor moesten ze wel de finale bereiken in Miami. Dat lukte echter niet.

Robin Haase is op de ATP-ranglijst drie plekken gestegen dankzij het bereiken van de derde ronde op het masterstoernooi van Miami. De Hagenaar die verloor van de Georgiër Nikoloz Basilasjvili staat nu 62e. Het was voor Haase zijn beste prestatie tot dusverre in Miami. Er zijn deze week geen toernooien op de ATP-tour.

De Canadees Félix Auger-Aliassime is de hoogste stijger op de wereldranglijst. Het 18-jarige talent steeg na het bereiken van de halve finale in Miami 24 plaatsen. Hij staat nu 33e. Novak Djokovic blijft de lijst aanvoeren. Roger Federer steeg door zijn toernooizege in Miami van de vijfde naar de vierde plaats.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen