Stand Up Paddeling door de singels van Breda.

Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen, fanatiekelingen op een supboard door de singels van Breda in de hand een peddel en aan de ene voet een leash die bevestigd is aan de sup zelf. SUP staat voor Stand Up Paddling en deze plank is familie van de gewone surfplank.

Suppen

Deze boarden zijn erg uniek doordat ze opblaasbaar zijn en hierdoor erg gemakkelijk om te vervoeren bijvoorbeeld naar de Galderse meren, de Biesbosch of om bijvoorbeeld mee te nemen op jouw vakantie. Maar wat maakt suppen nou zo uniek? Vooral het in contact staan met het water, balanceren, de juiste spiergroepen gebruiken, plezier met anderen en het is vooral heel erg relaxt. Je denkt namelijk dat Suppen op een opblaasbaar board erg instabiel is, maar dit is het eigenlijk totaal niet het geval. Als je een golfje tegen komt, dan is het even anders maar dit maakt het juist een uitdaging.

 

Sup & Fun

Sup en fun is een SUP bedrijf wat gevestigd is aan de Gasthuisvelden bij de Teruggave (het voormalige belalstingkantoor) en is opgestart door Anne Vergouwen. Sup&Fun organiseert met regelmaat vrijgezellenfeestjes, teamuitjes, activiteiten voor sportteams, clinics voor scholen, suplessen (individueel/groepen) voor beginners en gevorderden en nog veel meer. Maar daarnaast kan je ook een Supboard huren om zelf het water op te gaan of een lege sup die je bijvoorbeeld mee kunt nemen op vakantie. Er worden ook passende activiteiten op maat aangeboden in combinatie met andere activiteiten te denken aan teambuilding of boogschieten zodat grote groepen hier ook terecht kunnen.

Sup en fun begon als een mobiele supschool, maar dit is uitgegroeid naar een eigen locatie bij de Gasthuisvelden “de Teruggave” het voormalig belastingkantoor, een prachtige locatie aan de singels. Samen met de klanten vertrekken de suppers vanuit “de Zwemkom” voor een rondje Singels, een tochtje naar Belcrum beach, richting het Ginneken waar je in een natuurrijke omgeving kan suppen. De zwemkom is een unieke locatie doordat het meespeelt in de geschiedenis van Breda. Hier leerden de militairen vroeger zwemmen, wat een mooie connectie is met een wateractiviteit als met het Suppen.

De snelst groeiende sport van Nederland

Suppen is de snelst groeiende watersport in Nederland. Je bent fysiek in de buitenlucht bezig, een heerlijke manier om het hoofd leeg te maken. Je komt prachtige dingen tegen vanaf het water, waaronder de oude gebouwen van Breda maar ook zo nu en dan een schildpad die in de Singel van Breda te vinden zijn.

Suppen is toegankelijk voor iedereen en heeft met name met balans te maken en daarnaast is het natuurlijk een voorwaarde dat je kunt zwemmen.

Bij Sup en Fun kunnen mensen een tocht onder begeleiding boeken, zelf op pad, een activiteit organiseren in combinatie met suppen en andere dingen of een clinic volgen. Mocht je het leuk vinden om een suples te volgen en je vaardigheden te verbeteren dan kan dit ook met één van de instructeurs.

Jij kan dit ook!

Een leuke en ontspannen ervaring op het water waarbij de gezelligheid en de beleving centraal staat. Wanneer staat jou Sup uitje gepland??

Interesse? Plan je uitje op maat en neem contact op met Sup&Fun om de mogelijkheden te bespreken. Rechtstreeks boeken kan via de website of stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden