Bertens geeft op in tweede ronde Roland Garros

Foto: Pexels

Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van Roland Garros opgegeven. De Nederlandse tennisster keek tegen de Slowaakse Viktoria Kuzmova tegen een achterstand van 3-1 aan in de eerste set.

Bij de stand van 40-15 in het voordeel van Kuzmova liep Bertens plots naar haar bankje om behandeld te worden door de dokter. Enkele minuten later liep ze naar de nummer 46 van de wereld toe om haar te feliciteren. Bertens zei dat ze aan het trillen was en geen kracht had. Ze begon niet goed aan de wedstrijd en had bij 2-1 op love, oftewel zonder zelf een punt te maken, haar servicegame ingeleverd.

Van Bertens is alom bekend dat zij in de grote stadions nog weleens wil verkrampen. Ze prefereert het spelen op de achterafbanen. Op het moment van de opgave was het stadion slechts voor een kwart gevuld. In de eerste ronde had de Bredase, die vorig jaar de derde ronde haalde, met 6-3 6-4 gewonnen van Pauline Parmentier uit Frankrijk. Ze gold als een van de favorietes voor de titel in Parijs.

De laatste keer dat Bertens opgaf in een partij was in januari van vorig jaar. Ze staakte toen de strijd in Sint-Petersburg, wegens griep.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen