Bertens treft Minella in eerste ronde Wimbledon

Foto: Pexels

Kiki Bertens speelt in de openingsronde van Wimbledon tegen Mandy Minella. De Luxemburgse is de nummer 98 van de wereld.

Negen jaar geleden trof de 27-jarige Bertens Minella voor het laatst en dat duel, op ITF-niveau, werd door de Nederlandse gewonnen, zo meldt het ANP. De 33-jarige Minella won alleen in 2016 een partij op Wimbledon.

Bertens haalde vorig jaar de kwartfinales op Wimbledon, waarin ze verloor van de Duitse Julia Görges. De als vierde geplaatste Bertens werd ingedeeld in de bovenste helft van het schema, waardoor ze in de halve finales mogelijk de mondiale nummer 1 Ashleigh Barty treft.

Lesley Kerkhove, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, neemt het op tegen Ivana Jorovic. De Servische is de nummer 101 op de wereldranglijst. Kerkhove en Jorovic troffen elkaar vier keer eerder en Kerkhove won maar één keer.

Titelhoudster Angelique Kerber uit Duitsland werd gekoppeld aan landgenote Tatjana Maria. De Amerikaanse Serena Williams begint haar jacht op haar achtste titel met een duel met de Italiaanse qualifier Giulia Gatto-Monticone. Wimbledon gaat maandag van start.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen