Kiki Bertens treft Vekic ook in Peking

Foto: Pexels

Voor de derde keer dit jaar staat tennisster Kiki Bertens tegenover Donna Vekic. De Bredase nummer 8 van de wereld werd bij de loting voor het WTA-toernooi van Peking gekoppeld aan de 23-jarige Kroatische, die op de mondiale ranglijst plek 23 inneemt.

Bertens moest begin dit jaar in Brisbane in drie sets buigen voor Vekic, zo meldt het ANP. Ze kwam de Kroatische enkele weken later weer tegen in Sint-Petersburg, toen in de finale. Bertens won op het Russische hardcourt in twee sets en pakte zo haar achtste WTA-titel. Op het gravel in Madrid volgde enkele maanden later nummer negen.

Na de US Open werd Bertens in Zhengzhou en Osaka direct uitgeschakeld. Deze week won ze in Wuhan wel met de nodige moeite haar eerste partij, maar in de achtste finales verloor Bertens van Arina Sabalenka. Bij winst op Vekic stuit Bertens in de tweede ronde op de winnares van het duel tussen de Française Caroline Garcia en Dajana Jastremska uit Oekraïne. Bianca Andreescu, de winnares van de US Open, maakt in Peking haar rentree. De Canadese tiener staat in de eerste ronde tegenover Aliaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen