NAC hoopt periodetitel in de wacht te slepen tegen kwakkelend NEC

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

NAC treedt vrijdag thuis aan tegen een bekende tegenstander: NEC uit Nijmegen. Hoewel dit affiche altijd een beladen strijd is geweest tussen (bijna) naamgenoten, zit er deze week extra druk op. De Bredanaars kunnen niet alleen de periodetitel binnenhalen, het is ook de eerste keer dat beide clubs elkaar tegenkomen sinds de promotiewedstrijd in 2017.

Periodetitel
De Parel van het Zuiden kan met een goed gevoel naar deze wedstrijd toewerken. Op een verlies tegen FC Volendam en het gelijkspel tegen Jong FC Utrecht na heeft NAC alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Wanneer er geen fouten worden gemaakt, kunnen de geel-zwarten zelfs de periodetitel winnen – voor het eerst sinds 1999. Dan moet er wel gewonnen worden; een gelijkspel is alleen goed genoeg wanneer de concurrentie ook steken laat vallen.

Kwakkelend NEC
Tegen het kwakkelende NEC moet een goed resultaat mogelijk zijn. De ploeg heeft het moeilijk in de Eerste Divisie sinds de degradatie in 2017. Na een goede start in het eerste seizoen (toen eindigden de Nijmegenaren op een respectabele derde plek, maar liepen promotie mis) is het bergafwaarts gegaan met de club. Sinds vorig seizoen komt NEC niet verder dan de middenmoot, terwijl de fans in het Goffertstadion gewend zijn naar Eredivisiewedstrijden te kijken.

Dit seizoen grossiert de ploeg in gelijke spelen, wat niet genoeg is om aan te haken in de strijd om promotie. Vrijdag zullen wraakgevoelens daarom waarschijnlijk de boventoon voeren, omdat uitgerekend NAC verantwoordelijk was voor de degradatie van ruim twee jaar geleden.

Head-to-Head
Ook de statistieken kunnen heel Breda en omgeving gerust stellen: die zijn in het voordeel van NAC. De laatste keer dat NEC van de Parel van het Zuiden wist te winnen, was in 2010. De laatste tien onderlinge wedstrijden resulteerden allemaal in winst voor NAC (vijf keer) of een gelijkspel (wederom 5 keer).

Denken jullie dat NAC vrijdagavond de periodetitel gaat pakken? Laat het weten in de reacties!

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden