Nieuwe RvC NAC Breda officieel benoemd

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

Onlangs werd bekend dat Edwin van Baal, Petra van den Broek, Mark Haarman, Robert Coppens en Geert van Poppel de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) gaan vormen.

De leden zijn dinsdag 1 oktober officieel benoemd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en zijn per direct in functie, zo laat NAC Breda weten.

RvC voorzitter Edwin van Baal

Edwin van Baal is benoemd als nieuwe voorzitter van de RvC. De 45-jarige Zundertenaar heeft sinds het afronden van zijn studies carrière gemaakt in de vastgoedsector en werd in 2015 Groepsdirecteur van de Slokker Bouwgroep B.V., waar hij verantwoordelijk is voor de vestigingen in Breda, Eindhoven en Huizen. Van Baal, die van huis uit NAC-supporter is, neemt een flinke dosis bestuurlijke ervaring mee. Hij komt uit de omgeving van Breda en begrijpt de belangrijke rol van NAC in de regio.

De functie van lid RvC technische zaken wordt vanaf nu ingevuld door Mark Haarman. De 51-jarige Dordtenaar is een oude bekende van de Parel van het Zuiden. Hij speelde eind jaren ’80 bij de Bredase club. Haarman is daarnaast betrokken bij Oud-NAC en heeft zijn voetbalrelaties uit het verleden goed onderhouden. Na zijn actieve carrière als speler bij NAC heeft hij een master behaald in de studie werktuigbouw in Delft en vervolgens een master Business Administration in Rotterdam. Inmiddels behoort hij tot de trendsetters op het gebied van Maintenance & Asset Management. Hij is een gerespecteerd spreker op internationale seminars en medeoprichter van Mainnovation B.V., een toonaangevend adviesbureau dat gespecialiseerd is in Maintenance & Asset Management.

Petra van den Broek (55), fervent NAC-supporter en regelmatig te vinden op de tribune heeft de portefeuille Financiële zaken toegewezen gekregen. Ze bekleedde tot nu toe verschillende toonaangevende financiële posities in het bedrijfsleven en is een ervaren toezichthouder. Op dit moment is Van den Broek CFO van Spie Nederland, een grote technische dienstverlener, en in die rolverantwoordelijk voor financiën, IT en juridische zaken.

De portefeuille Supporterszaken wordt ingevuld door Geert van Poppel (39). Geert heeft 25 jaar een seizoenkaart en is sinds twee jaar voorzitter van de Clubraad. Hij heeft in zijn rol aangetoond op verschillende niveaus binnen de NAC-organisatie een volwaardig gesprekspartner te zijn. Hij kent de club, geledingen en andere stakeholders. In het dagelijks leven heeft Geert een eigen distributiebedrijf in levensmiddelen, RefreshID genaamd.

De aanstelling van de nieuwe leden betekent dat voormalig leden Berry van Nes en Berry de Kort per direct het stokje hebben overgedragen. Wij willen hen ook via deze weg bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en bereidwilligheid van de afgelopen jaren!

Edwin van Baal: “Ik voel mij vereerd om de rol van voorzitter van deze mooie club op me te nemen. Geboren in de regio en van huis uit NAC-supporter, weet ik hoe diepgeworteld de club zit in Breda en omstreken en ook hoe begaan de achterban is. NAC is een club van emoties, daar ligt de kracht maar die moeten op bestuurlijk niveau niet de overhand krijgen. Samen met de andere RvC-leden gaan we ons achter de schermen zoveel mogelijk inzetten om op korte en lange termijn structuur en rust te bewaken. Als het goed is komen we dus zelden op de voorgrond.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden