Invaller Bertens verrast Barty op WTA Finals

Foto: Pexels

Kiki Bertens heeft haar invalbeurt op de WTA Finals opgeluisterd met een zege op de nummer 1 van de wereld, Ashleigh Barty. Bertens, op het laatste moment opgeroepen als vervangster van de geblesseerde Japanse Naomi Osaka, verraste de Australische met 3-6 6-3 6-4.

Bertens maakte in haar eerste van slechts twee groepswedstrijden een achterstand van 6-3 3-2 ongedaan, zo meldt het ANP. Ze profiteerde van een inzinking van Barty, die na anderhalve set plotseling grossierde in onnodige fouten.

Voor Bertens, die de vijf eerder gespeelde wedstrijden tegen Barty verloor, is het haar tweede deelname aan het eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters van het seizoen. Vorig jaar reikte ze bij haar debuut tot de halve finales. Donderdag treedt ze nog aan tegen de Zwitserse Belinda Bencic. Dat wordt haar 81e wedstrijd van het seizoen en daarmee is ze de speelster met de meeste wedstrijden van 2019.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen