15e en 16e Try-Out judo-wedstrijden Teteringen weer een feestje

Foto: Bliemer Arashi Sport

Op de maandagen voor kerst en oud en nieuw 23 en 30 december werden in de kerstvakantie door judoschool Arashi in Teteringen in de Wim Cobben Dojo in gymzaal De Mandt voor de 15e en 16e keer een Try-Out toernooi georganiseerd voor beginnende judoka’s met witte en gele band.

Luke Prinsen en Niels Geutjes stonden om een clinic in Rotterdam met toppers Juul Franssen en Elisabeth Willeboordse.

Teteringen – Op het 15e Try-Out voor witte banden waren er 3 groepen gemaakt waar na een warming up door meesters David van Peer en Rinus Bliemer alle kinderen de mat op kwamen om kennis te maken met echte judowedstrijden! Er waren judoka’s van Arashi en Mati uit Oosterhout, Teteringen, Zandberg, Heusdenhout, Boeimeer, Ginneken, Hoeven, Oudenbosch, Hoogerheide en Bergen op Zoom. Fantastisch om de kleuters te zien proberen en winnen/verliezen. Omdat het heel gemoedelijk was in de zaal zonder geschreeuw en gejoel was het ook geen probleem om met verlies om te gaan. Iedereen had zijn best gedaan. Ervaring opdoen was het doel van deze avond in de vakantie. Onbekend talent werd gezien en de hakbijlworpen en houdgrepen werden gretig geprobeerd. Kampioenen: Groep 1 Brent Bout Groep 2 Jayden Boomaars en Groep 3 Thommy Wetsteijn.

Op de maandag erna werd het 16e Try-Out gehouden voor alleen gele banden. Hier lag het niveau een stuk hoger en werden al echte mooie technieken gemaakt! Hier werd al talent gezien voor de wedstrijdgroep. In 5 groepen werden de gewichten gescheiden en werd er door verschillende judoka’s al gedemonstreerd dat men bij judo moet foppen/combineren.
Ook het doorgaan in grondwerk kwam tot uiting. Alle winnaars werden ongeslagen kampioen! Winnaars: Groep 1 Amy bekers Groep 2 Michiel Emmen Groep 3 Lorenzo van Ewijk Groep 4 Lucas van Wijmeren Groep 5 Jens de Vries. Afgelopen weekend behaalde Patrick Pannekoek met 2 gewonnen wedstrijden een 5 e plaats op de Open Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven. Zijn eerste wedstrijd werd verloren, maar in de verliezersronde kon hij terug knokken met winst tegen een Fransman en daarna een Belg. Voor het brons werd verloren met een wazari die hij niet meer kon wegpoetsen. Vera Wandel pakte als 1e jaars een bronzen plak in de -18 jaar klasse.

Bij Arashi is er wedstrijdtraining in Oosterhout. Uiteraard staat Arashi ook bekend om het pedagogische judo in Breda. Info: www.budokwaiarashi.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden