Glitters behaalt met alle leden het podium op het NK

Foto: Sandra Haarbosch

Afgelopen weekend waren de Nederlandse kampioenschappen majorette/twirl in Almere. Glitters nam met 7 onderdelen deel aan dit event. Om deel te mogen nemen aan het NK, moesten ze eerst bij de Brabantse kampioenschappen 1, 2 of 3 zijn geworden. Deze werden gehouden in november van vorig jaar.

Nadat er 7 onderdelen zich hadden gekwalificeerd, werd er samen met de coaches Milou Rommers en Sandra Haarbosch, veel getraind om het beste uit uit de meiden te halen. Dit werd afgelopen weekend beloond met 6-tal podium plaatsen.

De kampioenen zijn Brittanique Baert met Technisch programma (een technische oefening waarbij er gelet wordt op de juiste techniek van twirlen), Sanne Laurijssen werd kampioen in artistic twirl (een dans op een verplicht muziekstuk) en het team van Glitters werd met hun dancetwirl (vrije dans op vrije muziek) beloond met een grote beker en de kampioenstitel van 2019.

Het duo Kyra van Aert en Elvira Oomen (dancetwirl) werd beloond met een zilveren medaille. En zo ook Sanne Laurijssen met haar 1 baton (technisch onderdeel). Marieke Van Baaren (dancetwirl) behaalde een bronze medaille en Nadja van Aert (dancetwirl) behaalde net geen podium. Zij werd 4de.

De coaches kijken met een zeer tevreden blik terug op seizoen 2019. De resultaten zijn boven verwachting en het wordt weer een leuke uitdaging om komend jaar weer verder te groeien met de meiden. Deze week zullen de meiden weer gaan trainen aan nieuwe onderdelen en nieuwe dans routines.

Zou jij het een keer leuk vinden om te zien wat twirlen is. Laat dan een berichtje op Facebook achter!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden