Provincie telt af naar komst van La Vuelta

Foto: Peter van Trijen

In 2020 komt een van de drie grootste wielerrondes van de wereld naar Brabant.  Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 maar liefst 18 Brabantse gemeenten.

Naast de officiële ritten worden in alle gemeenten ook evenementen rondom deze Ronde van Spanje georganiseerd, waardoor heel Brabant betrokken wordt bij dit bijzondere evenement. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille) overhandigde in Etten-Leur, Baarle-Nassau en Dongen speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse gemeenten.

De borden worden onder de naamborden aan de gemeentegrens bevestigd bij alle Brabantse gemeenten waar het peloton doorheen komt. Ze maken duidelijk dat dit een doorkomstgemeente van La Vuelta Holanda is. Martijn van Gruijthuijsen: “De Vuelta past precies in ons sportbeleid. We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan.”

Op 15 augustus is ’s-Hertogenbosch de startplaats van de tweede etappe, die door Brabant naar Utrecht voert. Op 16 augustus start en eindigt de derde etappe van de grote wielerronde in Breda.  Dit is dus een volledig Brabantse etappe, die het peloton door heel west-Brabant voert.  Om dat goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten nu een speciaal bord op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.

Etten-Leur
In Etten-Leur namen wethouder Kees van Aert en zijn collega’s Hans de Waal van Woensdrecht, René van Ginderen van Roosendaal en Peter van der Ven van Altena de borden in ontvangst.  “Mooi dat we op deze manier zichtbaar maken dat de Vuelta een feest voor heel Brabant gaat worden, en dat dat ook buiten Breda en ’s-Hertogenbosch in de kleinere gemeenten zichtbaar wordt gemaakt”, zegt Van Aert.  “De Vuelta wordt een feest voor iedereen in Roosendaal. Mooi dat we dat nu al laten zien”, vult van Ginderen aan.

Ook de wethouders van Baarle Nassau, Gilze-Rijen, Alphen-Chaam, Dongen, Drimmelen en Oosterhout kregen vandaag een bord uit handen van gedeputeerde Van Gruijthuijsen.

Ideeën
De maatschappelijke impact van het evenement is een belangrijk element voor de organiserende partijen. Daarom is aan iedereen gevraagd om ideeën in te leveren voor evenementen rondom de Vuelta.  De komende maanden staan de activiteiten die doorgaan op de website van La Vuelta Holanda (www.lavueltaholanda.com). Brabanders kunnen zich nog steeds aanmelden om een La Vuelta activiteit te organiseren. De inschrijftermijn voor financiële ondersteuning is verstreken maar leuke plannen die passen bij de duurzaamheidsthema’s kunnen een plekje krijgen op de La Vuelta Holanda-website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden