Uitdagende en vernieuwde routes voor Cross for the Crocus

Foto: Nicole van der Sman

Saai zal de Cross for the Crocus nooit worden. Vernieuwing van en verrassingen in de routes zijn in de afgelopen jaren vaste waarden geworden van deze goede-doelen toertocht. Samen met enkele fanatieke lokale MTB-fietsers zijn de mooiste plekjes en nieuwe uitdagingen gezocht om te komen tot drie top routes door prachtige natuur van 25 km, 55 km en 75 km lang.

De 11e editie van de Cross for the Crocus wordt verreden op zondag 16 februari vanaf het clubhuis De Jonge Renner te Oosterhout.

Leuke afwisseling op vaste rondjes

“We vinden het als organisatie ontzettend leuk en belangrijk om de deelnemers deze prachtige omgeving elk jaar weer opnieuw te laten ontdekken”. Vertelt Paul van Thiel, route coördinator van Stichting Cross for the Crocus. “Veel deelnemers rijden wekelijks hun rondjes over de fantastische single-tracks van MTB Track Oosterhout. Tijdens deze toertocht kunnen we de fietsers daar eens per jaar van laten afwijken en de prachtige omgeving door een nieuwe bril laten zien.”

Prachtige natuur en sportieve routes

De routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout. De kortste route pakt de Vrachelseheide, een ruig gebied met aan de ene kant de zandvlaktes en aan de andere zijde mooie naald- en loofbossen. Daarop volgt het bosrijke gebied tussen Oosterhout en Teteringen, met de vele mooie slingerende paadjes voor het ultieme MTB-gevoel.

Fietsers van de lange en middellange routes komen vervolgens flinke sportieve uitdagingen tegen in het mooie natuurgebied Duivetoren ten westen van Dongen. Het is een erg gevarieerd gebied met enkele pittige klimmetjes. Het zal lastig worden om de hartslag daar laag te houden. Via de verdiende pauzeplaats, de Jacobushoeve, worden de bossen van Rijen bezocht. Voor de meesten zal dit onontgonnen terrein zijn. Ook het hart van Rijen wordt aangedaan met daar enkele leuke technische verrassingen. De weg terug gaat via de bossen rond Surae en over delen van dé eredivisie track van Nederland: de technisch uitdagende route Dorst. Een feest voor elke MTB-er. Van Thiel: “Het einde van de route heeft voor alle afstanden nog een extra uitdaging in petto. Een stukje Oosterhout waar je normaal niet komt. Meer verklappen we niet, ga die uitdaging gewoon maar aan.”

Crossen voor het goede-doel

De Stichting Cross for the Crocus heeft de status Algemeen nut beogende instelling (ANBI) en laat daarmee zien dat het officieel aan de criteria van een goed doel voldoet. Alle inschrijfgelden, 10 euro per
persoon, van deze toertocht gaan 100% naar goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden