NAC buigt 2-0 achterstand om naar winst tegen Jong Ajax

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

NAC Breda heeft maandagavond op Sportpark De Toekomst een 2-0 achterstand weggewerkt tegen Jong Ajax en ging met een 2-4 overwinning weer terug naar het Zuiden.

Na een half uur stond het 2-0 voor de Amsterdammers door doelpunten van Pereira en Brobbey. Nadat Stokkers er 2-1 van maakte voor rust, maakten El Allouchi, Van der Gaag en nogmaals El Allouchi (in blessuretijd) voor de winst. Aanstaande vrijdag neemt NAC Breda het thuis op tegen Almere City, gevolgd door een uit wedstrijd tegen N.E.C. in Nijmegen een week later.

Reacties na de wedstrijd

Mitchell van der Gaag is naast de coach van Jong Ajax ook de vader van Jordan, een van de doelpuntenmakers aan de zijde van NAC. Jordan: “Ik heb mijn vader even gesproken. Hij is natuurlijk niet blij dat hij heeft verloren, maar hij is wel trots”, sprak Van der Gaag. “Dat we met 2-0 achter stonden was niet best, maar we laten wel zien dat we veerkracht kunnen tonen. Je ziet dat we het in de tweede helft wel goed doen. We hebben in de rust aangegeven dat we gewoon door moesten zetten en niet moesten opgeven. Dan counteren we in de tweede helft naar 2-4. Scoren is altijd leuk, maar tegen mijn vader is het extra bijzonder.”, zo meldt NAC op haar website.

El Allouchi scoorde twee keer op fraaie wijze. “De tweede was de moeilijkste, ook vanwege het hobbelige veld. Hij zat er heel goed in, al zeg ik het zelf. De eerste lijkt makkelijker, maar was waarschijnlijk wel belangrijker want toen ging Ajax terug. Mijn tweede goal was de definitieve beslissing. Nu mogen we even genieten, daarna leggen we de focus op de wedstrijd tegen Almere City van aanstaande vrijdag.”

Trainer Hyballa heeft genoten: “Passie, power en veel intensiteit. Dat heeft deze jonge ploeg nodig. Jong Ajax is een erg sterke ploeg, dat heb je in het eerste halfuur gezien. Ze maken twee simpele doelpunten, maar ik zag wel aanknopingspunten. We moesten meer druk zetten op de buitenkant. Daarom moest Robin Schouten volle bak naar buiten en Yassine Azzagari meer naar binnen op het middenveld. Dat werkte goed.”

“Het moet van binnen ons team komen. We hebben te veel aardige jongens, daar win je de oorlog niet mee. De pressing was te slap. Maar de jongens geloven in mij. Ik heb echt genoten vandaag”, aldus de oefenmeester.

Karakteristieken
Opstellingen:
Jong Ajax: Kotarski, Mazraoui (71’ Van Gelderen), J. Timber, Pierie, Familia-Castillo, Q. Timber, Ekkelenkamo, Jensen, Pereira, Brobbey (56’ Hansen), Ünüvar (61’ Taylor)
NAC: Olij, Van der Gaag (90′ Noblejas), Riera, Van Hecke, Schouten, Monsalve (78′ Rösler), El Allouchi, Haye (85′ Van Hooijdonk), Azzagari, Verschueren, Stokkers

Gele kaarten:
Jong Ajax: Ekkelenkamp
NAC: Riera, Azzagari, Van Hecke, Haye

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden