NAC verder zonder trainer en Hyballa en technisch manager Van den Abbeele

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

NAC en Peter Hyballa hebben vandaag in goed overleg besloten per direct uit elkaar te gaan. De reden voor het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking is een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen.

De samenwerking tussen de 44-jarige trainer en NAC blijft beperkt tot vijf maanden, zo laat NAC weten. In februari 2020 werd Peter Hyballa aangesteld als de nieuwe trainer van NAC. Onder zijn leiding wist NAC de kwartfinale in Alkmaar te winnen en in de competitie stevende NAC, met goed vertrouwen, af op de Play-offs voor promotie/degradatie. Ondanks het feit dat Peter Hyballa en NAC een goede match zijn gebleken, is er momenteel geen vertrouwen om samen de toekomst in te gaan. 

Mattijs Manders: ‘’In de korte periode dat ik voor NAC werkzaam ben, zie ik in Peter een enorm gedreven trainer. Daarom is het jammer dat de samenwerking van zo een korte duur is, maar er is helaas onvoldoende vertrouwen voor een verdere samenwerking. We staan aan de vooravond van een bijzonder belangrijk seizoen. Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing.’’ 

Ook technisch manager Tom van den Abbeele vertrekt

In navolging van hoofdtrainer Peter Hyballa is ook met technisch manager Tom van den Abbeele in goed overleg besloten de samenwerking per direct te beëindigen, zo laat NAC weten via haar website.

Tom startte 15 april 2019 bij de Parel van het Zuiden als eindverantwoordelijke voor het technisch beleid bij de Parel van het Zuiden. Met deze selectie stond NAC afgelopen seizoen in de halve finale van de beker en ging vol vertrouwen richting Play-offs voor promotie/degradatie. Er zal op korte termijn een nieuwe technisch manager worden aangesteld.

Mattijs Manders: “Aankomend seizoen wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de toekomst van NAC. Aan de vooravond hiervan, dienen wij het volste vertrouwen te hebben in ieder onderdeel van de organisatie. Hierdoor hebben wij deze moeilijke beslissing moeten nemen in het belang van de toekomst van NAC.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden