NAC fietsverkeerslichten nabij NAC-stadion onderdeel van ‘The Last Mile’

Foto: Gemeente Breda

Het 076-poppetje bij het fietsverkeerslicht dat laat zien dat je gezien bent, krijgt er een sportieve vriend bij: de NAC-supporter. De stickers met de fietsende en lopende NAC-supporter komen op de fietsverkeerslichten in de buurt van het NAC stadion.

Wethouder Daan Quaars (sport) plakt vrijdag 28 augustus om 11.00 uur de allereerste sticker op het fietsverkeerslicht aan de Lunetstraat – Stadionstraat. Totaal krijgen vijf kruispunten in de omgeving van het stadion, van de Westerparklaan tot en met Meidoornstraat, de nieuwe drukknopstickers.

The Last Mile

De stickers maken onderdeel uit van het project ‘The Last Mile’, geïnitieerd door de stichting Samen voor NAC en vormgegeven door verschillende supportersgroepen. De term last mile is overgewaaid uit Engeland en is eigenlijk de route die je aflegt vanuit de binnenstad of een wijk naar het stadion toe. De supporters van NAC willen de Lunetstraat in een paar jaar tijd helemaal in NAC sferen brengen.

Daan Quaars, wethouder mobiliteit: “Ik ben een Bredase jongen. Ik vind het een super gaaf idee dat Stichting Samen van NAC meer sfeer wil aanbrengen op de route naar het stadion. Dus natuurlijk werken wij als gemeente graag mee en doen we wat volgens de regels mag.” De verdere onderdelen van de Last Mile worden in samenwerking met de supportersverenigingen en gemeente nog uitgewerkt.

Samen voor NAC

Maarten Akkermans van Samen voor NAC: “De weg naar het stadion straalt bij ons niet veel voetbal uit en wij willen dat stukje Breda veel meer ‘eigen’ maken en meer beleving creëren. Zo dat iedereen, ook als het geen wedstrijddag is, een echt NAC-gevoel krijgt. Als thema is ‘de supporter’ gekozen. We gaan niet de voetballers van NAC als helden vereren, maar de supporters de plek geven welke ze verdienen. Als je kijkt wat we de
afgelopen jaren hebben moeten doorstaan dan mag de supporter best eens in het zonnetje gezet worden. De supporter is de onvoorwaardelijke steun en verdient een route die daar bij past. Met de ideeën die er leven zullen we zeker een glimlach op de gezichten van velen kunnen krijgen.”

 

Reacties

Cookieinstellingen