NAC luistert seizoensopening op met 6-1 overwinning tegen Jong Az

NAC heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd uitstekende zaken gedaan. Voor het oog van 4.000 supporters wist de ploeg van Maurice Steijn te imponeren. Het werd maar liefst 6-1, met een aantal fraaie goals.

Maurice Steijn had in zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van NAC een basisplaats ingeruimd voor Dion Malone. De nieuwe aanvoerder vormde het middenveld met Mounir El Allouchi en Thom Haye. Moreno Rutten was vandaag de linksback. De voorhoede bleef ongewijzigd met Dogan, Bohui en Stokkers.

Eerste doelpunt van het seizoen door Dogan

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral aftasten. Beide ploegen wisten niet tot grote kansen te komen en het spel golfde wat op en neer. Na acht minuten spelen was het Mounir El Allouchi die het Alkmaarse doel voor het eerst onder vuur nam. Zijn vlammende schot van een meter of twintig scheerde vlak langs de paal.

In de dertiende minuut was het Jong AZ die een flinke kans op de openingstreffer kreeg. Taabouni legde de bal over Riera bij de tweede paal, waar Oosting de bal kon inkoppen. Het was Nick Olij die met een katachtige redding de bal uit het doel wist te houden.

Na veertien minuten spelen is het raak voor NAC. Een inworp ver op de helft van AZ werd door specialist Moreno Rutten het zestienmetergebied ingeslingerd. Daar stond Huseyin Dogan, die de bal meekrijgt via een verdediger. Oog in oog met doelman Reus bleef hij kalm en werkte de bal tegen de touwen. 1-0!

Na 24 minuten spelen is het opnieuw raak. Mounir El Allouchi drijft de bal op door de as van het veld. Hij besluit het maar weer eens te proberen van een meter of twintig en de bal vliegt prachtig in de bovenhoek. 2-0!

Het kan niet op voor een uiterst effectief NAC. Na dertig minuten spelen is het Finn Stokkers die prachtig alleen voor de keeper wordt gezet door Dion Malone. Stokkers blijft uiterst koel en schuift de 3-0 binnen. Zonder dat NAC heel veel grote kansen weet te creëren staat het toch al met 3-0 voor na dertig minuten spelen. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft begon net als de eerste, met op en neer gaand voetbal. In de 56e minuut is het Huseyin Dogan die een vrije trap richting de bovenhoek krult. Doelman Reus weet de vrije trap tot corner te verwerken. Uit de daaropvolgende corner weet Finn Stokkers de bal in te schieten. De keeper kan zijn inzet nog keren maar uit de rebound weet Roger Riera ook zijn eerste van het seizoen te maken. 4-0!

NAC bleef hongerig naar goals en dat betaalde zich uit na 81 minuten spelen. Vanuit een afgeketste corner was het Joshua Bohui die zijn eerste voor NAC maakte. Hij schoof de bal bij de tweede paal laag tegen het zijnet aan.

In de 90e minuut was het toch Jong AZ dat nog een keer gevaarlijk werd. Tijs Oosting wist na een goede actie de bal achter Nick Olij te werken.

In de 92e minuut mocht NAC dan nog een keer. De ingevallen Lewis Fiorini snijdt het zestienmetergebied in en drukt af. Zijn inzet kan nog gekeerde worden door de doelman, maar de andere invaller: Nick Venema bekroont zijn debuut met een doelpunt, door de rebound binnen te schieten.

Bron: NAC Breda | Video’s: B-siderats