Koploper NAC speelt tegen beloftenteams van Utrecht, PSV en Ajax

Foto: Matthijs Keim

Na drie speelrondes staat NAC Breda trots bovenaan de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Met 9 punten heeft de Parel van het Zuiden nog niet gemorst en kunnen de fans met een goed gevoel vooruit kijken. Zeker als ze zien dat hun club vanaf maandag drie wedstrijden speelt tegen belofteteams. Maar gevaar ligt in Breda altijd op de loer.

NAC Breda lijkt zich op papier weinig zorgen te hoeven maken: in de afgelopen seizoenen op het tweede niveau werd meestal van beloftenteams gewonnen. Bovendien lijken de jonge ploegen niet goed uit de startblokken te zijn gekomen, nu alleen Jong PSV binnen de top-10 verkeert.

Gevaar van Jong Ajax
De enige wedstrijd waar NAC zich goed op voor lijkt te hoeven bereiden, lijkt die tegen Jong Ajax. De Bredanaars lieten zich de afgelopen jaren vaker verrassen door de Amsterdamse jeugd. Ajax 2 is echter slechts begonnen met slechts 3 punten uit vier wedstrijden. Tegen de leeftijdsgenoten van Jong PSV werd thuis bijvoorbeeld verloren (1-2). De Amsterdammers lijken echter op de weg terug: Go Ahead Eagles werd op de Adelaarshorst met 0-3 verslagen. Trainer Maurice Steijn moet daarom blijven waken voor onderschatting.

Wat als NAC wint?
Wanneer NAC de komende wedstrijden weet te winnen, kan de club de voorsprong op de concurrentie uitbouwen. Zo heeft De Graafschap nog één wedstrijd te goed en kan die club bij winst op gelijke hoogte komen. Ook voelen de Bredanaars de hete adem van Roda JC in de nek, die na twee matige seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie droomt van promotie.

En bij verlies?
Bij verlies dreigt NAC achter te raken. De punten moeten worden gepakt, omdat de meest lastige wedstrijden tegen de grotere clubs nog moeten komen. Bijna alle clubs in het linkerrijtje kunnen zich al na één gewonnen pot naast NAC nestelen. En hoewel veel supporters weten dat de Parel van het Zuiden het best presteert in grote wedstrijden, kan de ploeg beter ook de kleintjes winnen. Dan blijft, op zijn minst, het periodekampioenschap scherp in zicht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden