NAC Breda kan koppositie terugpakken tegen Jong PSV

Foto: Matthijs Keim

NAC Breda treedt vanmiddag thuis aan tegen Jong PSV. Een tegenstander die weinig problemen op zou mogen leveren. Bij winst komt De Parel van het Zuiden weer bovenaan te staan.

NAC heeft geen uitgebreide geschiedenis tegen de jongelingen uit Eindhoven. Na de eerste afdaling van de club naar de Eerste Divisie in deze eeuw, in 2015, werd voor het eerst tegen Jong PSV gespeeld. In een totaal van vijf wedstrijden wist NAC het grootste deel te winnen: 3. Eén wedstrijd eindigde in een gelijkspel en een ander werd verloren. Daarnaast zijn de statistieken van dit seizoen ook niet in het voordeel van Jong PSV: de Eindhovenaren wisten slecht één wedstrijd te winnen, tegen Jong AZ.

Concurrentie
De Parel van het Zuiden is niet de enige club uit het linkerrijtje dat dit weekend moet aantreden. Directe concurrent Almere City deed op vrijdag al goede zaken door van Helmond Sport te winnen. De Flevolanders zijn nu de nieuwe koploper met 13 punten uit vijf wedstrijden. Bij winst op Jong PSV staat NAC weer bovenaan.

Andere concurrenten die al in actie zijn gekomen, zijn Cambuur (5-2 winst tegen Jong FC Utrecht) en MVV (3-0 winst tegen TOP Oss). Zij staan nu respectievelijk op de derde en zevende plek op de ranglijst.

Roda JC
De meest interessant wedstrijd voor supporters in Breda om nog in de gaten te houden, wordt pas op dinsdag gespeeld: FC Eindhoven tegen Roda JC. De club uit Kerkrade is goed uit de startblokken gekomen en kan na winst op 12 punten komen, hetzelfde aantal dat NAC op dit moment bij elkaar gesprokkeld heeft. Winnen tegen Jong PSV en meer afstand nemen van de concurrentie is dus een must voor de Bredanaars.

Vriendengroepen op de tribune
Dit is ook de laatste wedstrijd waar in het Rat Verlegh Stadion alleen huishoudens bij elkaar op de tribune mogen zitten. Vanaf de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax mogen ook vriendengroepen kaarten reserveren. Dit is echter alleen mogelijk wanneer iedereen in de groep dezelfde soort seizoenskaart heeft en hun accounts aan elkaar gekoppeld zijn. Daarnaast moeten vrienden uiteraard 1,5 meter afstand blijven houden op de tribune. Meer informatie over vrienden koppelen en tickets reserveren, staat op de website van NAC.

Aftrap
De wedstrijd NAC-Jong PSV wordt om 16:30 uur afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden