Tennisster Bertens wint in curieuze partij in Parijs van Errani

Foto: Pexels

Tennisster Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van Roland Garros gewonnen van Sara Errani. In een vreemde partij, waarin de 33-jarige Italiaanse voortdurend moeite had de bal bij haar opslag goed op te gooien, won de als vijfde geplaatste Nederlandse in drie sets: 7-6 (5) 3-6 9-7.

Bertens oogde in de laatste set verre van fit. Op een gegeven moment leek ze nauwelijks nog aan te kunnen zetten en kreeg ze eenmaal een blessurebehandeling aan een bovenbeen. Onmiddellijk na afloop kreeg ze opnieuw verzorging en verliet ze zelfs per rolstoel de baan. Vermoedelijk was er sprake van kramp, zo meldt het ANP. Vorige week gaf Bertens geblesseerd op bij het toernooi van Straatsburg, overigens met een andere kwetsuur.

Het niveau van de partij was op zijn zachtst gezegd niet altijd even hoog. De Italiaanse baarde opzien bij haar opslag, waarbij ze er voortdurend niet in slaagde de bal fatsoenlijk op te gooien. Het leverde haar enkele strafpunten op en uit pure wanhoop serveerde ze meerdere keren onderhands. Aan de andere kant was op de inzet van Errani niets aan te merken, bij geen enkele bal.

De Nederlandse benutte haar vierde matchpoint, nadat Errani er eerder bij 5-6 één had gemist. Ook bij 6-7 kon de Italiaanse serveren voor de match. Bertens leek niet meer verder te kunnen, maar kende toch een opzienbarende opleving in een duel waarin het inleveren van de eigen opslag meer regel dan uitzondering was.

Bertens heeft weinig ritme en is nauwelijks wedstrijdfit te noemen, omdat ze sinds de coronapauze niet veel in actie kwam. Haar zege op debutante Katarina Zavatska uit Oekraïne in de eerste ronde van Parijs was haar eerste succes sinds de ‘break’. Vanwege het virus liet Bertens de US Open aan zich voorbij gaan.

Bertens speelde vijf keer eerder tegen Errani en ze wist de voormalig nummer 5 van de wereld niet eerder te verslaan. De Italiaanse, in 2012 finaliste in Parijs, was via het kwalificatietoernooi in de tweede ronde terecht gekomen.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden