Bertens overtuigend naar vierde ronde in Parijs

Foto: Pexels

Kiki Bertens heeft overtuigend de vierde ronde bereikt van Roland Garros. De 28-jarige Bredase, die woensdag na een marathonpartij van drie uur nog met een rolstoel van de baan ging, rekende in minder dan een uur af met de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-2 6-2.

Het is voor de als vijfde geplaatste Bertens de vierde keer dat ze de vierde ronde haalt op het gravel in Parijs. In 2016 kwam Bertens tot de halve finale, zo meldt het ANP. In de vierde ronde treft ze de winnares van de partij tussen de Italiaanse Martina Trevisan en de Griekse Maria Sakkari.

De partij van Bertens en Siniakova werd vanwege het door regen uitgelopen speelschema verplaatst naar Court Philippe Chatrier. Op het centercourt was te zien dat Bertens goed was hersteld van haar krampen aan het einde van de partij tegen de Italiaanse Sara Errani. Ze bewoog goed en kwam geregeld naar het net.

Ook de service liep veel beter dan in de partij in de tweede ronde. Hoewel ze tegen de nummer 61 van de wereldranglijst haar eerste opslagbeurt verloor, kwam Bertens meteen terug. Vanaf 2-2 in de eerste set, won Bertens zeven games op rij. Ze pakte de eerste set met 6-2 en nam meteen een break voorsprong in de tweede set. Die hield ze vast en op de 5-2 benutte ze op de opslag van Siniakova haar tweede matchpoint.

“Ik was heel blij dat deze partij veel korter was dan de vorige”, zei Bertens na afloop in het interview op de baan. “Gelukkig werd de partij ook verplaatst en konden we onder het dak spelen. Dat heeft me zeker geholpen.”

Bertens had na drie uur spelen woensdag last van krampen in haar been en in haar handen en had na de wedstrijd een lange behandeling door de fysiotherapeut nodig. Ook donderdag had ze het nog rustig aan gedaan. “Ik heb een half uur getennist, een beetje gefietst en veel massage gekregen. Mijn coach en fysio hebben dat geweldig gedaan.”

In een antwoord in het Nederlands zei ze het jammer te vinden dat er geen fans in het oranje langs de baan zitten. “Ik hoop dat jullie thuis kunnen genieten van mijn spel.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden