Besmettingen met coronavirus bij NAC zetten streep door topper

Foto: Matthijs Keim

Zes spelers van NAC Breda zijn positief getest op het coronavirus. De hele selectie en een medewerker zijn in thuisquarantaine geplaatst. Als gevolg van de besmettingen is de topper tegen De Graafschap van vrijdag afgelast.

Verrast
Hoe het komt, weten ze nog niet bij de koploper van de Eerste Divisie. Voor algemeen directeur Mattijs Manders komen de besmettingen als een donderslag bij heldere hemel: “Wij zijn erg verrast door de positieve testen. Al geruime tijd is de norm op kantoor om zoveel mogelijk thuis te werken en alle protocollen strikt na te leven. Ook op het trainingscomplex volgen wij strikt de regelgeving.” De coronagevallen bij de Parel van het Zuiden laten volgens hem vooral zien dat ‘het virus hard om zich heen kan slaan op het moment dat je het niet verwacht’.

Duister
NAC maakt uit privacyoverwegingen niet bekend welke spelers zijn besmet. Hoe het coronavirus zo onverwacht toe kom slaan? De directie tast daarover nog in het duister. Op dit moment wacht de club de resultaten van bron- en contactonderzoek af. Suggesties van de trainer van concurrent De Graafschap dat de Bredanaars hun coronabeleid mogelijk niet op orde hebben, worden in het Rat Verlegh Stadion resoluut van de hand gewezen. “Het kan morgen ook bij De Graafschap gebeuren”, stelt Manders, eraan toevoegend dat hij hoopt dat dit ‘nooit gebeurt’.

Quarantaine
Eerder moest NAC-trainer Maurice Steijn al een week in thuisquarantaine omdat één van zijn gezinsleden het virus onder de leden heeft. De rest van de ploeg moet dat nu tot minimaal dinsdag. Voor het duel met De Graafschap wordt door de KNVB nog een nieuwe datum geprikt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden