Tighadouini definitief naar Malaga

Foto: Publiek domein

Adnane Tighadouini (22) speelt vanaf komend seizoen in de Spaanse eredivisie, zo meldt NAC. De topscorer van het afgelopen seizoen is de komende vijf seizoenen in de aanval van Málaga CF terug te vinden.

Na een akkoord onder voorbehoud op donderdagochtend, is er vrijdagavond definitieve overeenstemming over, inclusief de juiste papieren. Volgens VI zou het gaan om een klein miljoen euro, waarvan zijn oude club Vitesse ruim een ton ontvangt.

Tighadouini kwam in januari 2014 transfervrij over van Vitesse na succesvolle verhuurperiodes bij Volendam en Cambuur. Op 18 januari van dat jaar maakte hij zijn debuut in de uitwedstrijd tegen AZ. Nog geen maand later maakte hij al zijn eerste doelpunt in het magische geel-zwart. Zijn goal leidde destijds de 2-0 overwinning op Roda JC in.

Dit seizoen was Tighadouini een van de lichtpuntjes in een verder somber verlopen seizoen. Zo maakte Adje in blessuretijd het belangrijke doelpunt thuis tegen Go Ahead Eagles. Uiteindelijk ging NAC toch ten onder tegen Roda JC. Al snel werd dit seizoen duidelijk dat de linksbuiten mogelijk toe was aan een nieuwe stap in zijn carrière. Het was dan ook niet voor niets dat hij gedurende het seizoen regelmatig in verband werd gebracht met (top)clubs uit zowel het binnen- als buitenland.

De linksbuiten speelde in totaal 49 wedstrijden voor NAC, waarin hij zeventien keer het net wist te vinden. Zestien van die doelpunten (14 competitie, 1 beker, 1 play-offs) maakte Tighadouini in het afgelopen seizoen. Hiermee was hij de meest scorende NAC-speler in één Eredivisie-seizoen sinds Graham Arnold in het seizoen 1995-1996.

Hoofdtrainer en technisch manager Robert Maaskant is lovend over de speler: “Dat Adnane enorm veel talent heeft, kon iedereen al langer zien. Het afgelopen half jaar heeft hij zich echter sterk ontwikkeld en is hij nóg doelgerichter geworden. Ik ben er van overtuigd dat hij met zijn fysiek, techniek en constante drang om zichzelf te verbeteren, goed past in de Spaanse competitie. Deze transfer is meer dan verdiend en stelt NAC in staat verder te bouwen aan de huidige selectie.”

Is Danny Verbeek de juiste opvolger? Gaat Tighadouini het redden in de Primera Division? Laat hieronder je reactie achter.

Meer over Tighadouini

 

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen