NAC heeft tegen Jong PSV alleen iets aan 3 punten

Foto: Rinse Bulkmans

Als de wedstrijd tegen Roda JC (2-2) van ruim een week geleden iets heeft laten zien, is het wel dat NAC moeite heeft het spel te maken. Veel balverlies, een gebrek aan concentratie en het verlies van alle geloof na de rode kaart voor Schouten (die na de pot werd kwijtgescholden) tekenden de wedstrijd. Pas in de slotfase van de tweede helft viel NAC vol overtuiging aan: met de gelijkmaker tot gevolg. NAC moet zich tijdens een zeldzame maandagavondwedstrijd herpakken: om 21:00 uur tegen Jong PSV in Eindhoven.

Wisselvallig
In dit vreemde seizoen – zonder publiek en sfeer, maar met een enorme corona-uitbraak – speelt NAC wisselvallig. Na een vliegende start stortte de ploeg van Maurice Steijn in elkaar door een uitbraak van het coronavirus. Pas tegen de winterstop kon NAC zich weer herpakken. In de tweede seizoenshelft startte de ploeg gelukkig een stuk beter: uit bij Excelsior lieten de mannen zien dat ze het veldspel niet hoeven te domineren door slimme en effectieve aanvallen. Waar dit in Kralingen 3 punten opleverde, bleef NAC tegen Roda JC bijna met niets achter. De gelijkmaker toont potentie, maar de ploeg van Steijn moet eerder wakker worden. En dat moeten ze maandagavond meteen laten zien, op bezoek bij Jong PSV.

Effectief
Want De Parel van het Zuiden kán heel effectief aanvallen. Helaas heeft de selectie dat vaak pas laat in de wedstrijd door. Vanaf de tweede wedstrijd na de winterstop moet NAC laten zien dat het een les geleerd heeft: laat je niet afleiding door transfergeruchten, een virus of lege tribunes. Val aan! De ploeg heeft alleen iets aan winst, zeker als het doel nog steeds directe promotie is. In de afgelopen wedstrijden heeft NAC met lede ogen moeten toezien dat koplopers Cambuur en Almere City punten lieten liggen, zonder dat ze daar zelf van profiteerden. De achterstand op de directe promotieplekken is 11 punten (NAC heeft nu 36 punten). Bij meer puntenverlies wordt die zo goed als onoverbrugbaar.

Play-offs
Uit tegen Jong PSV maakt NAC een goede kans om de strijd om directe promotie aan te gaan. Door de goede start aan het begin van het seizoen heeft NAC al 36 punten verzameld, waarmee ze nog de kans heeft aansluiting te vinden bij de bovenste twee. Trainer Steijn moet de ploeg goed inprenten dat alleen de 3 punten er maandagavond nog toe doen. De spelers hebben laten zien dat ze slim aan kunnen vallen, en dat niet alleen Sydney van Hooijdonk kan scoren. Winst houdt NAC in het spoor van Cambuur en Almere City. Bij verlies wordt het focussen op de play-offs.

Wat doet de concurrentie?

  • Koploper (47 punten): NEC – Cambuur (0-0)
  • Runner-up (47 punten): Jong AZ – Almere City (2-5)
  • Derde plek (41 punten): Roda JC – De Graafschap (1-3)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden