NAC wacht zware wedstrijd tegen runner-up Almere City

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

Na drie remises weet de Parel van het Zuiden zeker dat directe promotie lastig wordt. Tegen runner-up Almere City moet NAC zich maandagavond herpakken om niet té ver achterop te raken. Vanaf 21:00 uur bereidt de ploeg zich al vroeg voor op de play-offs tegen een verrassend presterende tegenstander.

Puntverlies
De tegenstander van vanavond: Almere City. Met een geschiedenis van nog geen 20 jaar staat de club verrassend op de tweede plek van de Keuken Kampioen Divisie. Met liefst 12 punten meer dan NAC. De Bredanaars wacht dus een zware klus in de wedstrijd waarin ze veel goed moeten maken. Het puntverlies frustreert de spelers, supporters en trainer Maurice Steijn. Het is dus tijd voor verandering.

Jonge aanwinsten
NAC gaat die strijd aan met een iets frissere selectie dan een week geleden. Nadat in januari Ramon Hendriks de selectie op uitleenbasis kwam versterken, werd vandaag bekend dat ook Feyenoorder Marouan Azarkan zich bij de ploeg voegt. Beide spelers zijn met hun 19 jaar ongeveer net zo oud als de tegenstander en brengen nieuwe behendigheid in het spel. En dat heeft de Parel van het Zuiden nodig: in de afgelopen drie wedstrijden ontbrak het regelmatig aan behendig spel, wat vaak leidde tot onnodig balverlies.

Naar onder kijken
Het belang van de wedstrijd tegen Almere City mag niet worden onderschat. Clubs uit de onderkant van de top-10 zitten NAC op de hielen. Het verschil met directe concurrent Go Ahead Eagles (plek 6) is slechts in het voordeel van de Bredanaars op basis van doelsaldo. Dus al lijken de bovenste plekken inmiddels vergeven; naar onder kijken is minstens zo belangrijk. Alleen de top-8 mag uiteindelijk meedoen aan de play-offs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden