NAC geeft directe promotie weg tegen Cambuur

Ongeveer 80 minuten lang konden NAC-supporters dromen van de tweede plek en directe promotie. Met gelijke standen in de top van de Eerste Divisie en een overtuigende 0-2 voorsprong voor NAC tegen Cambuur leek er niks meer fout te kunnen gaan. Maar het werd niet meer dan hopen: na een aantal wisselingen in beide elftallen maakten de Leeuwarders liefst drie doelpunten in één helft.

Weggegeven
De Parel van het Zuiden moet nu hopen op een goede prestatie in de play-offs. Maar de slotfase van de beslissende wedstrijd tegen Cambuur zal vast nog even door het hoofd van de NAC-spelers spoken. Na een goede eerste helft en voortvarend begin van de tweede – toen de 0-2 werd gemaakt – gaf de ploeg het weg. Drie goals maakten een einde aan de dromen over directe promotie.

Uitgangspositie
Schrale troost: Go Ahead won van Excelsior, waardoor promotie hoe dan ook uit zich was geraakt. Wel zouden drie punten welkom zijn geweest: het had een betere uitgangspositie in de play-offs opgeleverd omdat de Bredanaars dan mogelijk op de vierde plek zouden zijn geëindigd. De eerste tegenstander in de nacompetitie wordt FC Volendam. Daarna volgt een Eredivisieploeg.

De Graafschap stilgelegd
Wie dan wél tweede eindigt en direct promoveert, blijft nog even spannend. De wedstrijd van De Graafschap in Doetinchem werd lange tijd stilgelegd door een extreme regenbui. Na langdurig prikken door grasmeesters, ballenjongens en andere vrijwilligers kon de wedstrijd na ruim 75 minuten worden hervat.