Luna Jansen Wereld Junioren Kampioene!

Tijdens de IWAS World Junior Games is Luna Jansen wereldkampioene junioren op de 100m, 400m én 800m geworden! Een FANTASTISCHE prestatie! Gefeliciteerd!

150713_lunaWK3

Een interview met Luna & coach Ineke:

Het Wheelchair Racing Team Breda kende, vlak voor de zomer, een succesvolle week. Het team reed o.a. een wedstrijd in Kortijk; Raffaele Orru reed na een moeilijk jaar weer een PR op de 100m (16,44s), ook Bart Pijs scoort een nieuw PR en liet zijn goede vorm zien. Ze is nog geen jaar SPRINT-lid maar de Belgische Joyce reed een WK-limiet (al is het is nog niet zeker of ze mag/kan deelnemen). En alsof wereldkampioene worden nog niet genoeg is, reed Luna hier ook nog even een Europees record op de 100m (klasse T33). Trainingsmaatjes Stefan en Diego bleven thuis maar ook zij blijven grote stappen maken. Allemaal te danken aan jullie harde werken op de baan en in de krachtruimte!

Gaaf nieuws!

Joyce en Luna mogen deelnemen aan de grote Memorial van Damme in Brussel, de laatste wedstrijd in de Diamond League. Er zitten altijd veel SPRINT-leden op de tribune, dus thuissupport kan eigen leden tijdens deze fantastische wedstrijd zien racen!

SPRINT-atletiekbaan

‘Wij zijn er nu wel achter dat de SPRINT-baan super snel is voor de wheelers. Wat zou het fantastisch zijn als we volgend jaar een paar wedstrijden mogen rijden op onze eigen baan die IPC approved zijn. Zodat we gewoon in Breda limieten en/of records kunnen rijden!’


Verslag van trainer Ineke Boekelman: samen met Luna op avontuur naar Stadskanaal – Wereld Junioren Kampioenschappen in eigen land.

‘De Wereld Junioren Kampioenschappen stonden op het programma. Dit keer werden ze gehouden in Stadskanaal, in ons eigen landje. Luna Jansen mocht hier aan deelnemen. Wel moest ze voor alle kosten opdraaien (we leven in een tijd dat niet alles zomaar voor je wordt betaald, ook de kampioenschappen niet). De volgende vraag was: ‘hoe komen we met al het materiaal en de personen in Stadskanaal terecht?’ Het is niet zomaar even instappen, je koffer achter in de auto zetten en rijden maar. Nee, hier komt toch wel veel meer bij kijken.

Wat moet er allemaal mee om aan zo’n toernooi deel te kunnen nemen?
· een plaatsje voor Luna, haar coach en assistent
· Luna haar dagelijkse rolstoel moet mee
· haar sportrolstoel, de wheeler.
· de rollerbank
· reserve wielen
· haar koffer en natuurlijk ook de spulletjes van de coach en assistent

Voor mij als coach was het niet moeilijk. Ik wilde rijden en daar hoef ik niets voor te hebben. Maar mijn auto is niet zo groot om al die spullen in mee te nemen.

Een oplossing werd gezocht. Moeder zou Luna brengen en vader haar ophalen. Even op en neer naar Stadskanaal. Peter (mijn man, krachttrainer van de wheelers en assistent) en ik zouden in onze auto heen en weer rijden. Ik besloot om een busje te huren waar al onze spullen in konden incl. wij zelf.

Dan zijn we er nog niet. Het verblijf, de inschrijfkosten, accreditatiekosten moesten ook betaald worden. Eerst maar eens bij ons clubje aan kloppen. De Vrienden van SPRINT wilde een bijdrage leveren. Dat is natuurlijk fantastisch! Maar nog niet toereikend. Ik besloot een oproep te doen op Facebook. Wat een mooi middel is dat zeg!

Zeker toen er ineens een busje aangeboden werd: Revant medisch specialistische revalidatie Breda meldde zich. Of Luna contact wilde opnemen met Jacqueline Vlak. En dat deed ze. We mochten hun busje gebruiken. Die kosten konden we besparen. En wat apart zeg. Toen Luna een stuk jonger was, volgde ze therapieën bij Revant medisch specialistische revalidatie en werd ze ‘fotomodel’ voor hun brochures en de Revant-bus. Luna mocht met diezelfde bus naar Stadskanaal.

Er kwamen meer donaties binnen en zo konden we zonder financiële zorgen op weg naar dit geweldige toernooi. Dank jullie wel allemaal!

Zondagochtend 5 juli ging ik het busje halen. Wat mij opviel was dat er geen handrem in de bus zat. Oké, vreemd. Ik startte de bus, maar echt rijden wilde die niet. Wat bleek nu, de handrem zat links naast de bestuurder. Heel het toernooi hadden we lol. Handrem… links. Het busje bracht ons waar we zijn moesten. Wel stond er ontzettend veel wind.

Aangekomen in Stadskanaal zagen we heel wat nationaliteiten rond lopen en rijden. Eerst even wat eten en dan op naar het huisje waar Luna verbleef. Peter en ik verbleven ergens anders in Stadskanaal om zo de kosten te drukken. Nadat Luna heerlijk in haar bedje was gestopt reden wij naar ons verblijf.

Maandagmorgen waren we weer op tijd terug voor haar ontbijt. De 100 en de 400m stonden op het programma. Er werden gecombineerde races gehouden. Luna een T33 klasse reed tegen atleten uit een T34, T54 en T53 klasse. D.m.v. een puntentelling kregen we een eerlijke uitslag. Een mooie uitvinding. Alleen dan moet alles wel goed ingevoerd kunnen worden. En ja, daar ontstonden wat problemen, zodat we niet direct de juiste uitslagen kregen. Jammer, maar Luna bereidde zich goed voor om goede races te rijden.

En wie zagen we daar…Nelli Cooman! Even een praatje maken en natuurlijk op de foto.

150713_lunaWK2

Nadat we klaar waren vertrokken we richting het park waar alle atleten verbleven. Eerst even wat eten. Om 19:30 uur zouden de prijzen worden uitgereikt. Het werden alleen de prijzen van de zwemmers, want die zaten daar ook. De prijzen van de atleten zouden de volgende dag worden uitgereikt. De oorzaak was problemen met het puntentelling-programma. We liepen naar het huisje waar Luna een heerlijke douche nam en lekker ging slapen. Wij vertrokken naar ons verblijf.

De volgende dag stonden de 200m en de 800m op het programma. Wat een nationaliteiten waren er en wat een hoop atleten. Een mooie ervaring om hier aan deel te mogen nemen zeg!

Luna deed haar best en niet zonder succes. Wereld Junioren Kampioene op de 100m, 400m én 800m!

Na de prijsuitreiking ’s avonds laat reden we naar Breda terug. Om 02:00 uur ’s nachts lagen we in ons bedje. Luna als kersverse kampioene en ik als trotse coach! Blij dat we dit hebben mogen meemaken. Dank aan iedereen die een bijdrage hebben geleverd!’

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden