Kick- off NAC Street League seizoen, komende week eerste speelrondes

Foto: NAC Street League

Deze week is het nieuwe seizoen van de NAC Street League afgetrapt op de parkeerplaats (P5) van het Rat Verlegh Stadion. De organisatie van de straatvoetbalcompetitie had een gedeelte van het terrein omgetoverd tot een groot voetbalfestival.

Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen uit Breda hebben kennisgemaakt met elkaar en zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Koppen als Ralf Seuntjes

Bij binnenkomst zien teams in het programmaboekje wanneer ze het tegen wie op moesten nemen in de verschillende area’s. Het voetbalfestival telde er drie: de KKD-area, de NOAD-area en de Yellow-Black area. Gedurende het voetbalfestival knalde DJ Feestray (bekend van De Feestfabriek en Just Dance Festival) de muziek over het festivalterrein samen met Chapeau Productions.

De verschillende sport- en spelactiviteiten varieerde van een 5-tegen-5 pot tot aan ‘Koppen als Ralf Seuntjes’. Seuntjes zelf was er niet bij, wel kwamen zijn teamgenoten Boris van Schuppen en Vieiri Kotzebue in de middag langs. In de ochtend konden kinderen op de foto met Jayden Mendes Delgado en Kevin Silva van NAC Breda O21. In een interview gaf van Schuppen het volgende aan: “De NAC Street League ken ik van vroeger, bewegen en gezond leven is belangrijk”. Jayden gaf als tip aan de deelnemers dat hard werken loont en dat een stevig ontbijt belangrijk is.

OBS de Wildert

In het ochtenddeel werden meer dan duizend leerlingen uit de groepen 7 en 8 van zeventien verschillende basisscholen ontvangen. OBS de Wildert won de beker voor de eerste prijs, daarnaast werden nog individuele prijzen uitgedeeld. In de middag kwamen driehonderd leerlingen uit de eerste en tweede klas van de middelbare scholen. De jongens van Tessenderlandt en de meiden van Markenhage gingen ervan door met de eerste prijs. Christoffel en ISK mochten zich bekronen als winnaars voor de sportiviteitsprijs, zij krijgen een rondleiding door het Rat Verlegh

Stadion met het gehele team.

De eerste speelrondes van de NAC Street League vinden plaats op dinsdag 12 oktober en donderdag 14 oktober plaats. De organisatie blikt terug op een geslaagde Kick-off: ‘We kijken terug op een geslaagde dag met heel veel blije kinderen! Volgend jaar maken we het programma in de ochtend wat ruimer gezien de groei van het aantal deelnemende basisscholen. We zijn blij dat we iedereen weer mochten ontvangen en kijken uit naar de start van de competitie.”

  • Kijk voor meer informatie; waaronder de deelnemende scholen, de stand en het programma op www.nacstreetleague.nl.

Reacties

Cookieinstellingen