Vier dagen NK senioren

moniek janssen

Van donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus zijn in het Olympisch Stadion in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren. Elf Sprint atleten vinden we terug aan de start van dit evenement waarin we een paar nieuwe ontwikkelingen terug zien. Zo is er voor het eerst de NK meerkamp voor senioren tijdens het individuele NK en worden er voor heel veel onderdelen op donderdag en vrijdag kwalificatie rondes gehouden.
Bij de dames meerkamp zien we Myrte Goor en A juniore Nele vd Broek aan de start. Myrte is een medaillekandidaat en Nele kan haar blessure tijdens de NK meerkamp AB doen vergeten door hier een goede score weg te zetten.Natuurlijk zien we ook onze meerkamp Olympiagangers Pieter Braun, Nadine Broersen en Anouk Vetter in aktie. Zij kiezen voor losse onderdelen, Nadine doet ver en speer, Pieter gaat voor horden, polsstok en discus en Anouk doet de korte horden.
Monique Janssen bijt de spits af met de kwalificatie voor polsstok op donderdag ochtend. Later op de dag zien we na lange tijd 2 Sprint speerwerpers op de baan, Bjorn Blommerde heeft er lang uitgelegen met blessures en een operatie en Dimitri Jonkers heeft na 3 jaar geen speer te hebben gedaan, half mei de draad weer opgepakt en zich meteen weten te plaatsen voor dit NK.
lesly van Miert zien we ook na lange tijd weer in aktie tijdens een NK, zij ziet haar kansen op de 5 km. Marlieke Husslage ruikt het podium van de 400 horden en de jonge senior Sander vd Waals gaat voor de korte horden.
We wensen iedereen heel veel succes.

De uitslagen zijn live te volgen via: www.liveresults.nl, maar mocht je niet ergens ver weg in het buitenland bivakeren dan is dit NK een mooi vakantie uitje.

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden