NAC speelt grote finale tegen Heracles

Foto: Wikimedia

Met een bij Ajax veroverd bonuspuntje in de achterzak richt NAC Breda zich op het vooralsnog belangrijkste duel van het seizoen. “Zaterdag tegen Heracles spelen we een finale”, beseft Mats Seuntjes.

NAC moet voor eigen publiek haast wel winnen, als het de play-offs tegen degradatie nog wil ontlopen, zo meldt Novum. De club heeft drie wedstrijden voor het einde van de competitie niet alleen drie punten minder dan de concurrent uit Almelo. Het doelsaldo van Heracles is ook nog eens tien treffers beter.

Seuntjes, geboren Bredanaar, zal voorlopig niet vergeten dat hij NAC een betere uitgangspositie voor de misschien wel wedstrijd van het jaar had kunnen bezorgen. Hij miste tegen Ajax (0-0) echter een dot van een kans. ,,Vreselijk”’, stelde hij. ,,De bal stuiterde iets op, maar dat mag geen excuus zijn. Ik had ‘m gewoon tegen de touwen moeten schieten. Ajax had best veel kansen, maar ik had NAC kunnen laten winnen.”

De wedstrijd tegen Ajax was allang afgelopen toen Seuntjes nog in de dug-out zat. ,,Ik wilde het liefst door de grond zakken. We hebben de punten zo hard nodig. Vorige week lieten we FC Dordrecht al terug komen”, doelde de 23-jarige aanvaller op het gelijke spel (2-2). ,,En nu hadden we ook weer twee punten meer kunnen pakken. Die punten kunnen we zo maar tekort komen.”

NAC hoort in de eredivisie, vindt Seuntjes net als zijn stadgenoten in Breda. De formatie speelt alweer vijftien jaar op het hoogste niveau en heeft een mooie aanhang. In tegenstelling tot veel concurrenten wist de club zich in de winterstop te versterken met spelers als Demy de Zeeuw, Dirk Marcellis, Ruben Ligeon, Guyon Fernandez, Menno Koch, Divine Naah en Felitciano Zschusschen. ,,We zijn inmiddels ook best moeilijk te verslaan”, wijst aanvoerder Marcellis op een serie van vijf duels zonder nederlaag. ,,We werken hard voor elkaar en dat geeft hoop voor de komende wedstrijden.”

Als je een punt bij Ajax pakt, dan moet je in de play-offs tegen degradatie ook tegen ploegen uit de eerste divisie overeind kunnen blijven. ,,Maar het doel is nu nog steeds om ons rechtstreeks te handhaven”, vertelt Marcellis. ,,Vooraf hadden we voor een gelijkspel tegen Ajax getekend, maar nu ligt dat toch weer anders omdat Heracles wel heeft gewonnen. We moeten nu zaterdag van ze winnen en daarna punten pakken tegen AZ en FC Groningen. Tegen Heracles is het erop of eronder. ”

Programma degradatie kandidaten

Laatste 3 wedstrijden van dit seizoen

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden