Nadine Broersen gaat voor podium in Peking

Foto: Publiek domein

Meerkampster Nadine Broersen van atletiekvereniging Sprint loopt niet weg voor de hoge verwachtingen. Ze is een van de Nederlandse atleten van wie er in Peking bij de WK een medaille mag worden verwacht. ,,Ik zou het raar vinden om niet te zeggen dat ik voor het podium ga”, aldus de 25-jarige Broersen, die zaterdag begint aan de mondiale titelstrijd.

Broersen werd in 2014 al wereldkampioene op de vijfkamp, maar dat was indoor. In de open lucht is het een ander verhaal en niet alleen omdat er twee onderdelen meer worden afgewerkt. De concurrentie is groot. Een podiumplek is desondanks de inzet. ,,Ik ga er zeker voor vechten. Je hebt natuurlijk nooit de garantie dat het lukt, maar ik weet wel dat als ik bij mijn persoonlijk record (pr) in de buurt kom, dat ik meedoe voor het podium.”, zo meldt het ANP.

Bij de hoog aangeslagen internationale meerkamp van Götzis werd ze eind mei derde. ,,Daar zat ik vlak bij mijn pr en dat met 1,80 meter bij het hoogspringen. Daar doe ik het gewoon al bij lange na niet meer voor. Dus ik hoop in Peking gewoon iets heel moois neer te zetten. Het liefst een nieuw pr, want ik denk dat dat er in zit.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden