NAC zet Breda in vuur en vlam: 7-0

Spelers bedanken vak G
Spelers bedanken vak G
Foto: johan dirven

NAC zet de stijgende lijn door en wint met 7-0 van directe concurrent Dordrecht. De uitslag zorgde voor een weergaloze ontlading bij de supporters. De ploeg van coach Robert Maaskant zet zichzelf op de kaart in de Jupiler League. En stevig ook.

Er zullen niet veel NAC supporters zijn die zich een avondje NAC op een maandag kunnen herinneren. Die van vandaag staat voor altijd in het geheugen gegrifd. Een onvergetelijke voetbalavond met veel mooie momenten. De Parel van het Zuiden laat eindelijk weer eens van zich spreken.

Het kwaliteitsverschil

Dordrecht was niet naar Breda gekomen voor een rondvaart op de Singel. De ploeg probeerde te voetballen en had de sterke verdediger Lima op Sjoerd Ars gezet om het “Ars effect” de kop in te drukken. In de pittige duels tussen beide spelers liet Ars zien zijn mannetje te staan. Ook nu lukte het hem weer om bepalend te zijn voor zijn ploeg. NAC speelde vanaf de eerste minuut geconcentreerd en had, net als tegen Jong Ajax, genoeg kwaliteit om het verschil te maken. Het kwaliteitsverschil kwam vooral tot uiting in creativiteit en scorend vermogen. Daar waar Dordrecht vaak de vrije man niet kon bereiken, wist NAC de mooie aanvallen koelbloedig af te ronden. Het gevaar kwam vaak van de vleugels. Danny Verbeek speelde op rechts weergaloos. Zijn directe tegenstander  Fahd Aktaou, moet gek geworden zijn van de passeeracties en onverwachte capriolen waarmee Verbeek het publiek op de banken kreeg. Zijn halve omhaal op de lat in de eerste helft had een beter lot verdiend, maar dat maakte hij ruimschoots goed met zijn doelpunt in de tweede helft. Ook Mats Seuntjens speelde zeer slim, doelgericht en met veel bravour. Karakteristiek voor zijn spel was het geniale overstapje dat de 2-0 van Brands inluidde. Kevin Brands is de man die zijn momenten uitkiest en dan genadeloos het net weet te vinden. Ook vandaag zette hij zo de 1-0 en de 2-0 op het scorebord. Het elftal van Robert Maaskant steekt goed in elkaar en de spelvreugde straalt er vanaf. Na de 2-0 ruststand liep NAC uit naar 7-0 via doelpunten van  Seuntjens (2), Verbeek, Matic en Hooi, met goed, attractief voetbal. De Bredase ploeg speelde vooral na rust frank en vrij en liet Dordrecht alle hoeken van het veld zien.

NAC in de Jupiler Leaugue

De Jupiler League bestaat grofweg uit twee soorten clubs. Het linker rijtje, dat met een beetje geluk mee kan komen met het rechter rijtje van de Eredivisie. En een rechter rijtje van karaktervolle vechtclubs die spelen in een stadion “formaat tuinhuisje”, maar waar je wel tegen een enorme zeperd aan kunt lopen. NAC was vandaag qua entourage en veldspel een maat te groot voor de Jupiler League. Het seizoen is nog lang en de tijd zal leren of NAC inderdaad het seizoen op een praalwagen op de Grote Markt eindigt. Maar zoals NAC vandaag speelde, met een brede selectie waarin spelers als Hooi, Matic en de Kamps moeiteloos op hetzelfde niveau invallen en scoren, is er perspectief. En dat voelt goed bij de fans die wederom met dik 14.000 mensen voor een fantastische sfeer zorgden.

Wie was voor bij jou de man van de wedstrijd ofwel de Parel v/d Week? Laat het ons weten als reactie op dit verslag of op de Facebook pagina’s van Breda Nieuws of de Parel van het Zuiden.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen