Helmond Sport – NAC 1-1

Na de valse start tegen Volendam en Eindhoven kreeg NAC enorme groeischeuten, met de 7-0 tegen Dordrecht als hoogtepunt. Uit tegen het fysiek sterk spelende Helmond Sport, was het een stuk lastiger, met een uiteindelijke 1-1 door een late treffer van Brands.

Helmond Sport, met NAC huurling El Allouchi in de gelederen, trad het duel tegen de titelfavoriet uit Breda met zelfvertrouwen tegemoet. En dat was gezien het wedstrijdbeeld niet geheel onterecht. Hoewel NAC in de eerste helft dicht bij 0-1 was door een schot op de paal van Seuntjens, wist Helmond Sport met Allouchi en Vincente enkele malen gevaarlijk voor Ten Rouwelaar te verschijnen. Het sterke middenveld van NAC had moeite met Helmond Sport, dat sterk in de duels was.

Meteen na rust scoorde Bjelica de 1-0 uit de corner, waardoor de Helmonders vleugels kregen. Het eerste kwartier was vooral Visser (onderkant lat) een plaaggeest voor de NAC verdediging en zette Helmond Sport flink druk. Maaskant probeerde het evenwicht op het middenveld te herstellen door Matic in te brengen voor Naah. In de slotfase werd verdediger van der Weg nog gewisseld in een poging om een gelijk spel binnen te slepen. In de slotfase kreeg NAC na een kopbal van Ars , die net over ging, toch nog de 1-1 op het scorebord door (alweer!) Kevin Brands in de 90e minuut. Daarna had Hooi zelfs nog de 1-2 op zijn schoen, maar vond van der Steen op zijn weg.

Dossier: NAC Breda