Meerkamper Braun zakt verder weg op WK

Foto: Wikipedia

Pieter Braun uit Terheijden is zaterdag verder weggezakt in het klassement van de tienkamp bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking. De 22-jarige debutant van AV Sprint bleef bij het speerwerpen ver verwijderd van zijn persoonlijk record en vond zichzelf na het negende onderdeel terug op plek vijftien. Braun liet de speer na 56,95 meter in het gras landen. Zijn pr is bijna vier meter verder.

Braun presteerde eerder op zaterdag wel goed bij de 110 meter horden (14,37), het discuswerpen (42,09) en het polsstokhoogspringen (4,90). Met de 1500 meter nog te gaan moet hij rond de 4.20 lopen om nog een persoonlijk puntenrecord op de meerkamp neer te zetten. Dat lijkt een zware opgave, aangezien Braun nooit sneller liep dan 4.28,18.

Titelverdediger Ashton Eaton heeft het goud al nagenoeg binnen. De Amerikaan verdedigt op de afsluitende 1500 meter 256 punten op de Canadees Damian Warner, zijn naaste concurrent. Rico Freimuth uit Duitsland staat derde.

Eelco Sintnicolaas ging zaterdag niet meer van start omdat hij te veel last heeft van een enkelblessure.

Update: Braun sluit de tienkamp af met een tijd van 4.32,46 op de 1500 meter en eindigde in het algemeen klassement als twaalfde en haalde bijna zijn PR. Ashton Eaton heeft zaterdag zijn eigen wereldrecord punten op de tienkamp verbeterd en behaalde het goud voor Damian Warner uit Canada en Rico Freimuth uit Duitsland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden