NAC haalt Gorter terug van AZ

Foto: Publiek domein

Linksback Donny Gorter (27) keert terug bij NAC Breda. Gorter tekende voor twee seizoenen, zo meldt NAC op haar website. Maandag sluit de transferwindow en NAC meldt klaar te zijn op de transfermarkt.

Gorter had in Alkmaar, waar zijn contract nog doorliep tot medio 2016, geen zicht meer op speeltijd onder trainer Van den Brom. ‘NAC biedt mij de mogelijkheid om samen met het team te strijden voor promotie naar de Eredivisie, waar deze club thuishoort. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit met deze selectie en deze trainer gaat lukken. Ik wil de club, die mij de kans gaf definitief door te breken, daar graag bij helpen’, aldus de linkspoot op de website van NAC.

NAC-coach Robert Maaskant is blij met de komst van de linksback, die ook als middenvelder uit de voeten kan. ‘Met de komst van Donny Gorter is onze selectie rond en kunnen we gericht werken aan het behalen van onze doelstelling: hoe dan ook promoveren.’

Gorter speelde een groot deel van zijn loopbaan voor NAC, nadat hij opgroeide in de jeugdopleiding van PSV. In het seizoen 2007/08 maakte hij zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (5-0). In het seizoen 2010/2011 wist hij vier keer het net te vinden. Halverwege 2012 verhuisde hij naar AZ.

Na een aardig begin kwam Gorter in Alkmaar evenwel amper aan spelen toe. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor het Deense Aalborg BK. In totaal maakte hij in 45 officiële duels namens AZ zijn opwachting en scoorde hij daarin twee keer. In 2013 won hij met AZ de KNVB-beker.

>> Bekijk de terugblik op Helmond Sport – NAC Breda

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen