Modderig Outdoor Brabant

Het weer zat zaterdag niet echt mee voor de ponymenners op het FEI Wereldkampioenschap ponymennen op Outdoor Brabant in Breda. De dag begon met regen en eindigde met regen. De bezoekers namen het voor lief en kwamen in grote getale naar Landgoed De Prinsenhoeve.

Het terrein was veranderd in een ware modderpoel, het onderdeel Springen was afgelast en een van de acht hindernissen werd ‘gesloten’, maar dat deed niets onder aan de sfeer op het evenement. Echte paardenliefhebbers kleden zich daar op en liepen rond met laarzen, behalve ik. Maar ik ben dan ook een leek.

Bram Chardon favoriet

Het FEI Wereldkampioenschap ponymennen voor enkel-, twee- en vierspannen werd afgelopen woensdag officieel geopend. Tweevoudig wereldkampioen Bram Chardon is favoriet bij de vierspannen pony’s en zal er alles aan doen om zijn derde wereldtitel te veroveren. Ook Ewoud Boom, regerend wereldkampioen bij de tweespannen is vastbesloten zijn titel te prolongeren. Bij de enkelspannen is de wereldtitel in handen van de Hongaar Martin Hölle.

Nederland gaat daarnaast ook als team de wereldtitel verdedigen en dat ziet er vooralsnog goed uit. Op dit moment staat Nederland aan kop. Bram Chardon won zaterdagmiddag met overmacht bij de vierspannen en stevent hij af op zijn derde wereldtitel.

Menwedstrijden

De meeste bezoekers van Outdoor Brabant komen voor de menwedstrijden en ik begrijp wel waarom. Deze categorie biedt het meeste spektakel, zeker hindernis 6, waarbij de menners hun pony’s door de ‘waterbak’ moeten delegeren. Daarbij moeten ze op het einde ook nog opletten dat de bal niet van de paal valt, want dat levert strafpunten op.

Demonstraties

Naast de wedstrijden heeft Outdoor Brabant nog veel meer te bieden. Zo vinden er verschillende demonstraties plaats, kunnen kinderen terecht bij een ‘mini Monkey Town’ om te klimmen of te springen en staan er verschillende kramen en eettentjes.

Zondag vindt de finale van de menwedstrijden plaats. Er is ook beter weer beloofd, dus heb je nog niets gepland ga dan zeker een kijkje nemen bij Outdoor Brabant. Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar aan de kassa. Een toegangskaart kost € 7,50 en voor de parking betaal je ook € 7,50. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie en voor het volledige programma op de website van Outdoor Brabant.

 

 

 

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden