Urban Runners Breda

De eerste editie van Urban Runners Breda was een groot succes.
De eerste editie van Urban Runners Breda was een groot succes.
Foto: Urban Runners Breda

Steeds meer mensen schaffen hardloopschoenen aan en degene die ze al in de kast hebben staan, lopen frequenter dan voorheen. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer hardloopevenementen worden georganiseerd. Urban Runners is een goed voorbeeld van zo’n initiatief in Breda. En deze is nog gratis ook.

Urban Runners is een gratis hardloopevenement dat een aantal keer per jaar wordt georganiseerd door Breda Fit in samenwerking met Run2Day Breda. Aan de eerste editie in juni van dit jaar deden maar liefst 350 hardloopliefhebbers mee. Op woensdag 9 september is het tijd voor de tweede editie.

Een evenement voor iedereen

Breda Fit en Run2Day Breda willen zoveel mogelijk mensen samenbrengen om op een sportieve en gezellige manier de stad te leren kennen. Met een lengte van ongeveer zes kilometer is deze route dan ook geschikt voor zowel beginnende als ervaren lopers. Het parcours is iedere keer anders. Zolang er maar langs mooie en kenmerkende punten van de stad gelopen kan worden. “We vinden dat sport een feestje moet zijn en we willen mensen verbroederen”, aldus Tom Pieper van Breda Fit.

Urban Run Breda vindt plaats op woensdag 9 september. Het evenement start om 19:00 uur op het Schoolakkerplein in het Ginneken. Aanmelden kan via het Facebook evenement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen