Eredivisie tennis: de Lobbelaer – ALTA

Beter tennisweer kun je je niet wensen: geen wind, zonnetje en zo’n 20 graden. Het tennispark van Lobbelaer was prachtig aangekleed (zoals we verwend zijn), honderden mensen publiek (ook veel van ALTA) met een gezellige sfeer, het kan niet beter!

De dames enkelspelen beginnen, Klaartje Liebens tegen Bernarda Pera en Bibiane Weijers tegen Sandra Zaniewska (woont in Amstelveen). Alleen Klaartje Liebens is nieuw, vorig jaar hebben we de andere dames regelmatig zien spelen.
Bernarda Pera heeft al jaren een rampspoor achtergelaten: 2x de Breda Future gewonnen, de Rotterdam Future en menigmaal finalist bijv. in Amstelveen en Alkmaar.
Boom Boom Bernie was als vanouds niet te stuiten, elke bal was een enorme mep in de hoeken, ook veel aces (en wat dubbele fouten). Klaartje kon af en toe laten zien dat ze echt wel kon tennissen maar toch 6-0, 6-2 voor Bernarda.
Bij Bibi en Sandra lag het tempo wat lager en was het meer strategisch schaken, lange rallies met slice en met veel drop shots wederzijds.
Meestal wordt Bibi steeds beter naarmate de partij vordert, maar Sandra veranderde voortdurend van tactiek afhankelijk van de stand. Uiteindelijk bleek de flexibiliteit van Sandra te winnen van de volhardendheid van Bibi: 4-6, 6-1, 6-4 voor Sandra (maar had net zo goed andersom kunnen zijn).
Omdat de eerste damesenkel zo snel beslist was kon Jesse Huta Galung optreden tegen Gero Kretchmer (ATP 1424), een naam die we niet verwacht hadden (niet opgegeven als teamlid). Maakte Jesse niet uit die in een bloedvorm verkeert. Jesse sloeg meer dan 10 aces en ook in de returns en rallies was Jesse snel, inventief en oervast, het was weer een genot voor elke tennisliefhebber: 6-2, 6-4 voor Jesse.
Matwé Middelkoop mocht weer tegen Nick van der Meer optreden. Deze mannen kennen elkaar door en door, zo vaak als ze al tegen elkaar gespeeld hebben. Maar de laatste jaren wint Nick. Matwé kan van iedereen winnen maar dan moet hij wel in de flow raken, wat maar sporadisch het geval was. Niet dat Matwé slecht speelde maar Nick strafte elke matige bal van Matwé genadeloos af. In de 2e set vocht Matwé voor zijn leven maar het mocht nèt niet zo zijn: 6-2, 7-6 voor Nick.
Klaartje Liebens en Angelique van der Meet dubbelden tegen Sandra Zaniewska en Demi Schuurs (dubbelspecialiste), allebei gelegenheidsdubbels. Het werd 4-6, 6-1, [10-8] voor ALTA.
Matwé en Jesse dubbelden tegen Gero Kretchmer en David de Goede. Gelukkig is David weer hersteld van diverse blessures die hem het vorige seizoen volledig hebben uitgeschakeld, maar in deze dubbel mocht het niet baten: 6-4, 6-3 voor de Lobbelaer.

Einduitslag 4-2 voor ALTA.

Bekijk de tussenstand in de Eredivisie.

Bron: TennisinBreda op Facebook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden